BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pristvuje u Briselu na oproštajnoj radnoj večeri, koju je priredila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerini je Vučića i lidere Zapadnog Balkana dočekala u sedištu Evropske diplomatske službe u Briselu, a tom prilikom Vučić je odlazećoj šefici EU diplomatije poklonio cveće kao znak pažnje.

Radnoj večeri u Briselu prisustvuju i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik tzv. Kosova Hašim Tači, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i sva tri člana Predsednistva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Premijer Albanije Edi Rama zbog ranije zakazane bilateralne posete Grčkoj večeras nije u Briselu.

Pored najavljenih tema kao što su procena situacije u regionu, zajednički izazovi i rezultati, očekuje se da će predsednik Srbije insistirati da se tokom večere razmotri i pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

PROČITAJTE JOŠ - Dačić o Vučićevoj poseti Briselu: To je oproštajna večera koja ne bi imala smisla bez predsednika Srbije

Večera koju je priredila Mogerini je već tradicionalni format u kome šefica EU diplomatije od 2017. godine okuplja lidere iz regiona. Ovoga puta to je i oproštajna večera, s obzirom na kraj mandata Federike Mogerini na mestu visoke predstavnice EU koji se očekuje 1. decembra.