Predizbornim spotom kojim Nenad Rašić, kandidat koalicije Sloboda, poziva na albanaskom narod na KiM da izađu na izbore, je poruka da će ga Albanci izglasati umesto Srba, kao što su Bošnjaci izglasali Željka Komšića u BiH umesto Hrvata, smatraju predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i pomoćnik direktora kancelarije za KiM Petar Petković.

"Mislim da je ovo što je uradio(Rašić) ispod granice dostojanstva. Odgovor na to će dati srpski narod na izborima. Srbima na KiM je jasno da je Srpska lista zvanični Beograd, država Srbija. Glas koji se ne da Srpskoj listi je glas koji se daje onima koji ne žele Srbiju na KiM", rekao je Drecun za Tv Pink.

On je naglasio da Priština pokušava da otvori prostor i ubaci pojedince iz redova srpskog naroda koji će sarađivati sa njima, a ne sa zvaničnim Beogradom.

"Priština je stvorila neregularne uslove za Srpsku listu. Srpski narod na KiM mora da shvati da glas koji nije dat Srpskoj listi, je glas za veliku Albanijju i protiv opstanka srpskog naroda", naveo je Drecun.

Pročitajte još - SRAMNI SPOT NENADA RAŠIĆA NA ALBANSKOM JEZIKU: Srpska lista je monstrum!

Pita se da li spotom Nenada Rašića neko šalje poruku da će neki Albanci po direktivi glasati za njega, samo da bismo imali varijantu Komšića kao u BiH kada su ga Bošnjaci izglasali umesto Hrvata.

Petar Petković je poručio da je važno da građani Srbije vide spotove Rade Trajković i Nenada Rašića, najbližih saradnika Dragana Đilasa, u kojima se pokazuje "vrhunac političkog i ljudskog beščašća".

Kako kaže Rašić je spot uradio u Prištini, odakle je proterano 40.000 Srba, ispred crkve Hrista Spasa koja je za albance simbol Miloševićevog vremena i više puta bila skrnavljena.

"Poziva Albance da glasaju za njega i u tom spotu da svi treba da se udruže, da izgrađuju najmlađu državu na svetu, samoproglašenu državu Kosovo", naveo je Petković.

U drugom spotu, kako je naveo, on (Rašić)iz Prizrena, odakle je proterano 10.000 Srba, pored Bogoslovije koja je spaljena, govori kako je Srpska lista monstrum.

"Na taj način šalje poruku da je i Srpski narod na KiM monstrum jer 95 odsto srpskog naroda podržava Srpsku listu. Svesno ili ne poziva Albance da nastave sa incidentima prema srpskom narodu kada tako govori. Ovako nije govorio ni Haradinaj, ni Tači, ni Kurti", naveo je Petković.

On je pozvao sve Srbe na KiM da izađu na izbore 6. oktobra i daju svoj glas Srpskoj listi.

Navodi da je važno da Srpska lista osvoji svih 10 zagarantovanih mesta, kako ni jedno krupno i važno pitanje, koje se tiče opstanka srpskog naroda na KiM, ne može da bude doneto bez saglasnosti Srpske liste, odnosno saglasnosti i dogovora sa Beogradom.