U emisiji “Hit tvit” bili su gosti Željko Mitrović, Čedomir Jovanović i Marko Uljarević. Oni su se, ovom prilikom, dotakli i dešavanja u Rektoratu Univerziteta u Beogradu i napadima na Sinišu Malog.


Govoreći o blokadi Rektorata, Jovanović kaže da je njega normalno da mladi ljudi budu politički angažovani, aludirajući na to da su protesti studenata politički motivisani, prenosi pink.rs.


Kaže da će uvek podržati mlade u politici.


- Smeta mi što njihovi lideri nisu rekli „da, oni su naši“ – kaže on i dodaje da bi rešenje doktorata Siniše Malog istovremeno trebalo da bude rešenje svih drugih.

PROČITAJTE JOŠ: Doktorat Siniše Malog kao politička municija


Mitrović se slaže da mladi imaju pravo da se bave politikom, imaju pravo na sve, osim da, kako kaže, blokiraju neku instituciju ako nisu 100 odsto u pravu.


- Zapitao sam se Otkud Mali posle dobrih rezultata tema svega ovoga? Onda sam ja počeo malo da kopam i pronašao da je Raša Karapandža, profesor, imao firmu koja se zvala CIF, i koja je proizvodila softvere koji koriste banke, a koji nisu dobri, odnosno ne rade – ispričao je Mitrović.


Foto: pink.rs


On je objasnio da je u to vreme Mali bio predsednik UO Komercijalne banke i nije hteo da kupi taj softver.


- Ispostavilo se da je bio u pravu, jer softver ne radi – objasnio je Mitrović, dodajući da je upravo lični animozitet razlog hajke na ministra.