GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa šefom Misije Saveta Evrope Tobijasom Flesenkemperom koji je posetio Novi Sad povodom promocije paketa podrške opštinama, gradovima i gradskim opštinama u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a koja je danas održana u Skupštini Grada Novog Sada.


Flesenkemper je informisao gradonačelnika da Savet Evrope raspisuje poziv za podnošenje prijava za realizaciju paketa podrške opštinskim i gradskim upravama za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u 30 lokalnih samouprava.


Poziv se objavljuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.


Pročitajte još: PODRŠKA ODRASTANjU I EDUKACIJI: Vučević podelio računare srpskoj deci u Kninu


Flesenkemper je naglasio da paket podrške opštinskim i gradskim upravama podrazumeva pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u ključnim oblastima upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima, relevantnim za ovu oblast. Realizacija paketa podrške trajaće od novembra 2019. do marta 2021. godine.


Vučević je istakao da je upravljanje ljudskim resursima od presudnog značaja za efikasniji i transparentniji rad lokalne administracije, te da Novi Sad nastoji da maksimalno iskoristi svaku priliku za napredovanje u toj oblasti.


POHVALA NOVOM SADU


ŠEF Misije Saveta Evrope pohvalio je aktivnosti Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, a sagovornici su se složili da u okviru tih projekata postoji prostor za zajednički angažman.