POSLE 23 godine napustio sam DS i prešao u SNS, jer želim da budem u stranci čiji predsednik Aleksandar Vučić prvenstveno vodi računa o državnim i nacionalnim interesima, a ne o svojim ili pak interesima svojih saradnika, i pritom isteruje iz stranke ljude koji drugačije misle. Ovim rečima, u novosadskom Odboru SNS, doskorašnji poslanik DS u Skupštini Vojvodine i odbornik u SO Ruma Nenad Borović u utorak je obrazložio odluku da napusti demokrate. Njemu su dobrodošlicu među naprednjake poželeli Damir Zobenica, član Predsedništva SNS, i Slađan Mančić, predsednik SO Ruma.

- Neću više da budem u DS koji politikom naziva svakodnevno prenemaganje i izbegavanje da na bilo koje važno državno i društveno pitanje zauzme definisan stav - rekao je Borović, i dodao da se i ranije suprotstavljao politici Dragana Đilasa, koji je tu stranku potpuno upropastio lošim finansijskim potezima i teškim zloupotrebima.

Pročitajte još - Guraju Boška u vrh liste

Borović je pre dva meseca bio isključen iz DS zbog odluke da prekine bojkot i učestvuje u radu pokrajinskog parlamenta i rumljanske skupštine, ali je to isključenje povučeno iz proceduralnih razloga. Kap je, po Borovićevim rečima, prelila čašu minulog vikenda kada je na Glavnom odboru stranke, u svojstvu člana Radnog tela koje je imalo zadatak da istraži proneveru stranačkog novca, pokušao da pokrene tu problematiku. Nije mu data reč.