VIDANjE - Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić sa potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem danas su u poseti Metohiji gde će sa meštanima Osojana, Vidanja, Orahovca i Velike Hoče razgovarati o njihovim problemima i mogućnostima da se oni prevaziđu kako bi im život u okruženju bio lakši i bezbedniji. Posle obilaska Omladinskog centrau Osojanu, prvoj povratničkoj sredini u Meothiji a koji je sagrađen sredstvima kosovskog Ministarstva za povrtaak na čelu sa ministrom Daliborom Jevtićem i polaganja venca na spomenik žrtvama rata, predstavnici Srpske liste posetili su osnovnu školu u selu Vidanje u opštini Klina sagrađenoj 2016 godine sredstvima Vlade Srbije.

Pročitajte još: SL: Jasno je ko su poslušnici Prištine

U razgovoru sa osmoro učenika ove škole, predstavnici Srpske liste istakli su nadu da naredne godine u novosagrađenoj školi bude još više učenika i mališanima obećali da će ispuniti želju oko izgradnje igrališta koje toliko priželjkuju. Posle Vidanje, predstavnici Srpske liste boraviće u Goraždevcu gde će posetiti porodicu Radmile Portić, položiti venac na spomenik stradalima u centru sela i razgovarati sa meštanima.

Oko 13 i 30 čelnici Srpske liste obići će školu u Orahovcu a sat kasnije u Velikoj Hoči, položiti venac na spomenik žrtvama rata i svečano otvoriti sportski teren u tom mestu.