LIDER SSP Dragan Đilas zatražio je u ponedeljak u Prvom osnovnom sudu da se zabrane uvrede na njegov račun. On je tužio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, jer je Đilasa nazvao "bednikom i lopovom", kada je ovaj prošle godine kritikovao Grad zbog čišćenja snega.

Đilas je posle suđenja rekao da je to treći postupak koji vodi protiv Vesića za uvrede i klevete:

- Ovoga puta smo podneli zahtev sudu da naloži trajnu zabranu vređanja i uvreda na moj račun. Vesić je i na današnjem suđenju ostao pri svojim tvrdnjama da sam bednik i lopov, samo je ukinuo reč nesposoban.

Pročitajte još - Vesić: Đilas se obogatio na vlasti

S druge strane, Vesić navodi da je rekao da je bedno da neko ko je bio gradonačelnik i zna šta je prirodna nepogoda, zbog nje napada nekog drugog.

- Đilas je tužio Grad Beograd kako bi mi bilo zabranjeno da dajem izjave u vezi sa njegovim radom. Nikada se nije desilo u Srbiji da bivši gradonačelnik ili predsednik opštine tuži svoju opštinu ili grad, osim 2014. godine kada je gradonačelnik Blaca tužio Opštinu jer su mu uginule ribice u akvarijumu koje je ostavio - rekao je Vesić nakon suđenja. - Đilas ima spor sa mnom kao političarem i ne znam zbog čega u ovo uvlači Grad, osim što se nada da će moći da naplati neki dinar od građana na ime nekakve odštete.

Vesić je dodao da bi političari trebalo da budu spremni da se suoče sa svojim političkim protivnicima, a da ovo samo pokazuje kako Đilas razume sud i politiku.