SRPSKA lista podneće žalbu Vrhovnom sudu u Prištini sa zahtevom da opovrgne odluku Centralne izborne komisije da se ne dozvoli glasanje sa srpskim dokumentima na izborima u pokrajini, zakazanim za 6. oktobar.

To je za "Novosti" potvrdio Dalibor Jevtić, ministar za povratak i potpredsednik SL, a nakon što je Izborni panel za žalbe odbio prigovor ove stranke da se nezakoniti potez CIK proglasi ništavim.

PROČITAJTE JOŠ - SRPSKA LISTA: Politički poslušnici Prištine ne brane glasove Srba 

On ukazuje da će direktiva CIK da se na biralištima prihvataju samo kosovska dokumenta najviše pogoditi raseljene sa pravom glasa i birače sa severa Kosmeta, koji i dalje u značajnom broju imaju srpske lične karte:

- Žalićemo se višim instancama, a to je u ovom slučaju Vrhovni sud u Prištini. Očigledne su namere da se umanji snaga Srpske liste i to u dogovoru sa Samostalnom liberalnom strankom, koja je i inicirala predlog da se prihvataju samo kosovska dokumenta - upozorava Jevtić.

Politički predstavnici Srba sa KiM ukazuju i na izostanak reakcije međunarodne zajednice i OEBS, koji po pravilu nadgleda i pruža tehničku podršku prilikom sprovođenja ovih izbora u srpskim sredinama.