Odgovarajući na, kako je nazvao, "skandalozno" današnje saopštenje Saveza za Srbiju, funkcioner Srpske napredne stranke Dragan Stevanović je izjavio da je predsednik Vučić hvala bogu "živ i zdrav" i da nastavlja da "odgovorno, vredno i posvećeno radi u interesu Srbije i njenih građana".

- A to crno na belo potvrđuju i rezultati. Činjenica da Srbija grabi napred i da se iz dana u dan menja na bolje, a pre svega zato što više nisu u kandžama kriminalaca, sada okupljenih u "Savezu za census" - ističe Stevanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.


PROČITAJTE JOŠ: Đurić: Dijagnoza Đilasovog Saveza za Srbiju je neizlečivi akutni tajkunitis

On zaključuje da Aleksandar Vučić nema vremena da se bavi "gubitnicima i frustriranim političarima u pokušaju" jer Srbija i njen predsednik imaju pametnija posla.

- Čekaju nas novi putevi i fabrike, otvaranje novih radnih mesta i drugi izazovi sa kojima ćemo se, kao i do sada, hrabro hvatati u koštac - kaže funkcioner SNS.

Stevanović takođe smatra da SzS lažima pokušava da sakrije korupciju u sopstvenim redovima.

- I mogu oni da vređaju, pljuju, pričaju laži, ali ne mogu da zaustave Srbiju, a još manje mogu da prevare njene građane. Ne može se bljuvotima sakriti istina, a istina je da su ukrali 619 miliona evra, da su korumpirani, da tuku žene, da ih građani pamte i preziru i da će još dugo sedeti na margini i brčkati se u političkom blatu - dodaje Stevanović.

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas Aleksandra Vučića da se, "pod hitno podvrgne lekarskom pregledu od strane stručnog lekarskog tima nad kojim nije moguće vršiti pritisak", a nadležne organe da se, "do utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja, sa maksimalnom odgovornošću odnose prema mogućnosti da je nesposoban da obavlja svoju dužnost".SzS je u saopštenju naveo da ono što predstavlja poseban problem je "što ponašanje Aleksandra Vučića u svakodnevnim javnim nastupima sve češće otvara pitanje njegovog zdravstvenog stanja, odnosno sposobnosti da obavlja funkciju predsednika Srbije".

"Građani Srbije već su se navikli da Aleksandar Vučić u obavljanju dužnosti predsednika Republike krši Ustav, urušava međunarodni ugled zemlje, nanosi štetu njenim interesima, uzurpira funkcije tužioca, sudija, premijera, ministara, predsednika opština, fudbalskih trenera...", navodi se u saopštenju.