Ukazujući da Srpska lista ima apsolutnu podršku Srba sa KiM, Goran Rakić predsednik Srpske liste opomenuo je u sreduda je upravo uoči predstojećih parlamentarnih izbora na Kosmetu, kada su kako je ukazao, intenzivniji napadi na Srbe, to jedinstvo neophodno kako bi se srpski narod sačuvao na ovim prostorima.


Naime, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju stanova za socijalno stanove u Gračanici, predsednik Rakić je naglasio da je period uoči kosovskih izbora posebno rizičan za bezbednost Srba na KiM zbog zapaljive retorike političara iz Prištine, a koja utiče na bezbednosnu situaciju na terenu.


Pročitajte još: Đurić: Na izbore na Kosmetu izaći jedinstveno


- Uvek kada imamo zapaljive izjave od političara iz Prištine to se odrazi na terenu i po pravili znači napad na Srbe. Na žalost jasno je da je život Srba južno od reke Ibar daleko teži od života Srba na severu pokrajine i uprao zato ne smemo dozvoliti bilo kakve prostorne ili bilo koje druge podele već jedinstvom moramo uticati na opstanak i ostanak na ovim prostorima - rekao je Rakić novinarima i dodao da će se Srpska lista zalagatida sačuva interese i obezbedi bolju budućnost srpskog narodana prostoru KiM.