Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd ocenio je danas da je za Đilasovo Udruženje "1 od 5 miliona" oličenje demokratije očigledno nasilno upadanje u zgradu Javnog servisa, zastrašivanje novinara i vitlanje motornom testerom, a ne dijalog.

"Izmanipulisani pojedinci od strane Đilasa, Jeremića i Boška Obradovića ne vide dijalog kao simbol demokratije, već su im vrhunska demokratija njihovo nasilje, pretnje silovanjem ćerci predsednika Vučića, pozivima na vešanje i ubistvo predsednika i njegovog sina", navedeno je u saopštenju,

Paradoksalno je, napominje se, da o pravima građana i novinarskom izveštavanju govore oni koji novinarima odgovaraju sa "zini da ti kažem", prebijaju građane u Beogradu jer im postave pitanje, kao što je Đilas radio, ili psuju majku studentima koji se drznu da Đilasu u lice kažu da je Srbiju, Beograd i sve građane opljačkao.

"Da ih ne podsećamo da je u vreme vlasti njihovog demokratičnog Đilasa na ulicama Beograda tokom protesta ubijen Ranko Panić, samo zato je imao drugačije političko mišljenje", kaže se u saopštenju.

Gradski odbor Beograd SNS poručio je "Đilasovim jurišnicima" da su upravo suprotno - njihovi protesti, iako znamo da to nije bio Đilasov cilj - pokazali da u Srbiji postoji demokratija.

"Da ih podsetimo, da ih u Srbiji niko nije rasterivao suzavcem i pendrecima sa protesta, kao što bi im se to desilo u nekim drugim zemljama. Iznose svoje mišljenje potpuno slobodno, kako sami priznaju već osam meseci, a za to što ono ne nailazi na podršku građana krivca moraju tražiti jedino među samima sobom", kaže se u saopštenju.

Ipak, saglasni smo u jednom - parlament je mesto za dijalog, ali tu istu instituciju Đilas, Jeremić, Obradović i ostala klika ne posećuje, osim kad svrate da uredno uzmu novac građana za posao koji ne rade, naveo je Gradski odbor Beograd SNS.