-Pripadnici tzv. kosovske policije na administrativnom prelazu Končulj prebili su pa uhapsili sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana. Kako je saopštio Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM pripadnici policije najpre su maltretirali njegovu suprugu.

Policija tzv. Kosova je maltretirala Todorovićevu suprugu, da bi potom pretukla i uhapsila Vojislava Todorovića-navodi se u saopštenju Marka Đurića direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i napominje da je porodica Todorović jedna od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu.

PROČITAJTE JOŠ - KO JE SVE POZVAN: Dug spisak osumnjičenih pred Specijalnim sudom


Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje i da je to novi primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija prema srpskom narodu i još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

Najoštrije osuđujem ovakvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozivam predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti - poručio je direktor Đurić u saopštenju za medije.

On je dodao da  svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbiji.