KAMIONI sa hranom albanskih proizvođača ponovo su se danas oko 11.30 pojavili u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Vozači koji su dovezli kamione nisu želeli da kažu ko ih je i zbog čega poslao, a na terenu smo se uverili da nije bilo zainteresovanih za kupovinu namirnica.

U kamionima su, kao i juče, osnovne životne namirnice - brašno, ulje, so, flaširana voda i sredstva za higijenu.

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj poslao albansku robu na sever uz pratnju ROSU, radnje ostaju zatvorene do daljeg! (FOTO)

Srbi smatraju da je ovo provokacija Prištine i traže da se ukinu takse na srpsku robu, a da onda narod sam odluči kod koga će i koje proizvode kupiti.Predstavnik tzv. kosovskog ministarstva trgovine i industrije Gazmen Hoti izjavio je da ovo zajednička akcija Ministarstva trgovine i Vlade Kosova koja je u sve četiri opštine na severu napravila punktove za prodaju robe.

- Za sada sve protiče mirno i nema nikakvih problema - rekao je Hoti.


Gazmen Hoti,foto I.RadulovićFoto I.Radulović


On je na konstataciju novinara da u kamionima nema srpske robe i da Srbi žele srpske proizvode rekao da "srpske robe nema jer nisu platili taksu".

- Ima stranih proizvoda, a što se tiče prodaje juče je bilo, a danas očekujemo kupce - rekao je Hoti.Kako su „Novosti“ imale priliku da se uvere na terenu i juče, a i danas Srbi su bojkotovali kamione sa robom.
Foto I.Radulović