VIŠE stotina građana severnog Kosmeta dočekalo je ispred opštine Zubin Potok u centru ovog mesta direktora Kancelarija za KiM Marka Đurića.

Pročitajte još: PRIŠTINSKE VLASTI OPET PRETE: Ako Đurić u okviru posete Kosovu uradi nešto što nije planirano, hapsimo ga!

U zgradi opštine Zubin Potok počeo je sastanak direktora Kancelarije za KiM i gradonačelnika četiri opštine sa severa Kosmeta.

"Za nas Srbe nema lakog Vidovdana. Nijedan u poslednje tri decenjje njje bio, nijedan koji je prethodio. Ali, kao što su činili naši preci i mi ćemo da sačuvamo naš jezik i nacionalni identitet. A ovde, na Kosmetu, je najbolje mesto da proslavimo Vidovdan", rekao je Đuriću obraćanju građanima.

On je dodao da želi da prenese podršku i ljubav i bratsku solidarnost čitavog srpskog naoda.


"Ono šsto vi ovde izdržavate vredno je divljenja i poštovanja da biste ostali i opstali na vašim ognjištima.

Uprkos svim pritiscima nećemo prestati sa borbom, ni sa podrškom našem narodu, iako to mnoge nervira.

I upravo današnje otvaranje Vodovoda je primer, a ja vam donosim lepu veatvda će država Srbija nastaviti sa izgradnjom sekindarne mreže, što znači da na severu Kosmeta u česmama neće biti samo bolji pritisak nego i kvalitetnija voda"

"Moja poruka vama je da čuvate jedni druge, gradite jedinstvo, da ponavljamo naš zavet i ne dozvolimo da nas bilo ko podeli, razjedini, jedne od drugih".


"Država trenutno realizuje 149 projekata na Kosmetu, a do kraja godine taj broj iznosiće 350, poput ovog vodovoda, obnova škola, izgradnje privrednih kapaciteta. . .

Verujemo da nakon najtežih oluja dolazi lep perood, a mi Srbi smo stare čekalice. Znamo šta je bilo naše, šta je naše i šta će uvek biti naše.

Živela Srbija",završio je Đurić, koji je potom održao sastanak sa gradonačelnicima opština sa severa Kosmeta.


Đurić će u 14 sati, kako je predvciđeno, u Svečanoj sali Rektorata Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.