PREDSTAVNICI desno orijentisanih partija koje bi pred parlamentarne izbore mogle da se udruže u jedan blok, među kojima su DSS i Šapićev SPAS, imaju želju da njihovu listu predvodi neka nestranačka ličnost izuzetno uspešna u svom poslu. Kako "Novosti" saznaju, prvi pik im je Danica Grujičić, jedan od vodećih neurohirurga u Srbiji.

Nju izuzetno ceni predsednik DSS Miloš Jovanović, koji je to i isticao u nekoliko medijskih nastupa govoreći pohvalno o njenom radu, energiji, entuzijazmu i borbi za uređenu zemlju. Grujičićeva, koja nije odgovorila na telefonske pozive "Novosti", svojim akcijama i insistiranjem da se utvrdi uticaj NATO bombardovanja na zdravlje ljudi uklapa se u patriotski kurs desnih stranaka.

Inače, prema nezvaničnim informacijama "Novosti", novi patriotski savez će formalno biti ozvaničen početkom jeseni. Razgovori između lidera su u toku i za sada nema nekih nepomirljivih prepreka. Okosnice njihovih programa i političkih ciljeva se uklapaju, pa ni birače neće iznenaditi koalicija DSS, SPAS, NSP i Zdrave Srbije.

Takođe, prema našim saznanjima, lider Zdrave Srbije Milan Stamatović u poslednje vreme se distancirao od Saveza za Srbiju, čiji je član, ali i od "Dveri" sa kojima ima potpisan sporazum o saradnji.

PROČITAJTE JOŠ - Aleksandar Šapić: Pogrešno je tražiti ostavku od Vučića

Prema istraživanjima, udružen patriotski savez gotovo sigurno bi obezbedio mesta u parlamentu. Prema poslednjim procenama "Faktora plus", eventualna koalicija samo DSS i SPAS osvojila bi 6,6 procenata glasova.

KANDIDATURA

DANICU Grujičić za predsednika Srbije kandidovao je 2012. godine Socijaldemokratski savez. Osvojila je 30.602 glasa ili 0,78 odsto i završila na poslednjem mestu od 12 kandidata. Međutim, njena popularnost sedam godina kasnije neuporedivo je veća.

PROČITAJTE JOŠ - NOVOSTI SAZNAJU: Profesorka Grujičić direktor Onkologije