Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Srpskoj listi na pobedi i zahvalio svim građanima na severu KiM koji su izlaskom na izbore to omogućili.

"Ovo je najbolja potvrda politike i jedinstva", rekao je Vučićn i dodao:

"Želim da zahvalim svima koji su izašli na izbore na KiM u našoj zemlji, u našoj Srbiji", rekao je Vučić u telefonskom obraćanju, nakon što ga je pozvao kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić i uključio spikerfon.

Vučić se telefonom zahvalio građanima što su glasali, kako je rekao, bez obzira na to što su ijh sa različitih strana da ne glasaju.

Pročitajte još - IZBORI U ČETIRI OPŠTINE NA KiM: Zatvorena birališta, izašlo oko 43 odsto birača (FOTO+VIDEO)

"Iako provocirani od svih da na izbore ne izađu, da nije važno ni ko će da ih predstavlja, jer nemamo šansu naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore", rekao je Vučić a slušali su ga građani i aktivisti Srpske liste i sva četiri kandidata Srpske liste za gradonačelnike.

"Ogromno hvala svim tim ljudima koji su na izbore izašli i hvala za veliku podršku koju je Srspak lista dobila. I u Mitrovici, i u Zvečanu, i u Leposaviću i u Zubinom Potoku. Ne zato što smo time rešili sve naše probleme. Nismo, ali smo pokazali da ćemo zajednički jedinstveno da se borimo za rešavanje tih problema i za interese našeg naroda, naglasio je predsednik Srbije.

 IZBORI NA KiM: Srpska lista proglasila pobedu; Građani Mitrovice na ulicama, Đurić: Nastavićemo da se borimo

"Mislim da posle svih pretnji, posle svih ucena i posle svih užasnih uvreda, praznih i teških reči koje su protiv Srpske liste i protiv svih nas izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi, da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva, politike borbe za naše vitalne nacionalne interese i za naše najvažnije državne interese", zaključio je Vučić.