Večerašnjem puštanju u saobraćaj deonice autoputa na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru prisustvovao je i veliki broj stranih ambasadora, a predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mu je drago što su prisutni, te da je uveren da je i njima drago što Srbija ide putem razvoja.

"Nikad nismo imali toliko ambasadora na nekoj manifestaciji, zahvalan sam im na tome. Ovde su radile bugarske, španske i grčke kompanije i svakako da su ambasadori tih zemalja zadovoljni kako su njihove kompanije završile posao. Naravno i Azerbejdžanci. Svi su dobrodošli", rekao je Vučić.

Drago mu je što se ovde mogu videti i ruski i američki ambasador:

"I njima je drago što Srbija ide ovim putem", dodao je on.

Predsednik je zahvalio svim ambasadorima i drugim predstavnicima diplomatskog kora na prištvu, a primetivši ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa sa šeširom, šaljivo primetio:

"Uvek znam da imamo dobre vesti kad su Kif i Skot sa šeširom".

Vučić je kazao i da je zahvaljujući završenoj deonici ovo sada "druga slika Srbije, drugačija zemlja".

foto I.Mitić


"Nismo mi u tako užasnoj situaciju kako kukamo, niti u tako dobroj kako nam se čini", poručio je predsednik i dodao:

"Još mnogo truda treba da uložimo, ali smo na dobrom i sigurnom putu. Finansije su nam stabilne, privredni rast više nego stabilan, ako sačuvamo političku stabilnost drugih problema neće biti", rekao je Vučić.

Vučić je nazdravio sa premijrkom i članovima diplomatskog kora vinom iz vinarije "Aleksić", koji su im predstavili svoje proizvode.

Predsednik je u razgovoru da ambasadorima rekao da ne može da kaže da se naša vina mogu porediti sa najboljim italijanskim i francuskim vinima, ali da svakao srpska industrija vina itekako raste i razvija se, jer postoji veoma dobra tehnologiju prerade.

Dodao je i da je vino jedan od najlepših srpskih proizvoda.