Više od 20 subota zaredom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočava se sa protestima u Beogradu. Pod sloganom "Jedan od pet miliona" okupljeni svaki vikend traže ostavku predsednika Srbije po onome što nazivaju "Vučićevom diktaturom", piše "Gazeta Ekspres".

Međutim, Vučiću to može pokvariti očekivanja i na Kosovu. Jer organizatori ovog protesta podržavaju albanske kandidate na izborima koji će se ove godine održati u četiri severne opštine.

Pročitajte još - Vučić: Priština neskriveno ka ujedinjenju s Albanijom, Srbima ukidaju slobodno mišljenje


Marko Jakšić, organizator ovog protesta u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da bi mogao iskoristiti svoj glas na izborima u severnom delu i glasati za kandidata PDK Gondže Čauši, navodi taj list.

„Za nekoliko dana u mom gradu će biti izbora. Ja nisam kandidat i nema nikoga sa severa. Znajući da će srpski tim opljačkati moj glas, ako ja bojkotujem, definitivno ću glasati za kandidatkinju iz PDK,“ napisao je Jakšić u "Tviteru".

Izbori u četiri severne opštine biće održani za nekoliko dana. Tri partije, uključujući VV, PDK i Vetevendosje, ušle su u izbornu kampanju.