ODBORNIK Skupštine u Beogradu i član SNS Nebojša Bakarec reagovao je otvorenim pismom na objavu na Tviteru Narodne stranke u Novom Sadu sa Vukom Jeremićem na čelu o Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Njegovo obraćanje prenosimo u celosti:

Neke stvari su svete čak i najvećim huljama, banditima i zlotvorima. Poslednjim stavom Vaše stranke, koji je Vaš lični stav, pošto ste ga odobrili, pokazali ste da ste gori od toga. Uspeli ste da uvredite i Crkvu i Patrijarha i predsednika Srbije. Pokušali ste da ih ponizite, optužbama za simoniju, uzurpatorstvo i zloupotrebu položaja. Pokušali, ali niste uspeli. Uvredivši SPC u celini, ponizili ste sebe. Prošle godine ste više puta optužili Srbiju da je fašistička. Izopštili ste se iz pravoslavlja i srpstva, i upisali u anale beščašća.

Šokantno je da baš Vi nedostojni, optužujete bilo koga da potkupljuje ili da je potkupljen. Lista Vaših sagrešenja je beskonačna. Kao ministar ste pregovore o KiM preneli iz nadležne UN, u nenadležnu EU. Vi ste pred Skupštinom UN, nesporno pitanje suvereniteta Srbije učinili spornim, štetočinskim zahtevom Međunarodnom sudu pravde. Vi ste tokom mandata na svoja luksuzna putovanja potrošili više od 3,6 miliona evra. Vi ste sami sebi, kao ministar, dodelili 55.000 evra dnevnica, čime ste duplirali iznos svoje plate. Vi ste za 5 godina turističkog ministrovanja, na službenom putu proveli preko 2,5 godine! Štetnim ugovorom koji ste Vi potpisali sa "Energoprojektom", 2012. godine, država je, sumnja se, oštećena za više od 5,2 miliona evra. Vaše organizacije i firme, „CIRSD“ i „Vuk Jeremić PR Agencija“, su na ekstremno sumnjiv način dobile preko 7,5 miliona evra „donacija“. Samo Vam je Vaš glavni ortak, Patrik Ho „donirao“ 5,3 miliona dolara! On je nedavno u Njujorku, osuđen je na tri godine zatvora, zbog korupcije i pranja novca. Kineske vlasti su u martu 2018., uhapsile i pritvorile i Vašeg glavnog „donatora“ megatajkuna Ji Đianminga, koji je šef Patrika Hoa. Pod istragama su i drugi vaši partneri Emilio Lozoja i Šeik Tidian Gađio. Nedavno ste, govoreći o poreklu svog bogatstva, obmanuli javnost da ste zaposleni kao član borda „Partners grup“, što je ova kompanija demantovala. Sedamnaestog marta ove godine, sa kamiona ste histerično vrištali da Vučić pada do Uskrsa! Vasksr dođe i prođe, a Vučić ne da nije pao, već je ojačao. Pali ste i propali baš Vi i Vaši protesti, baš pred Uskrs. Slično toj svojoj neinteligentnoj izjavi, Vi ste 2. januara 2019.,izjavili da Putin prezire Vučića. Četiri dana kasnije Putin je odlikovao Vučića jednim od najviših ruskih ordena. Imate li odgovor na sve ovo?