Srpska lista ocenila je da se na početku kampanje za lokalne izbore na KiM nastavljaju napadi na Srpsku listu od strane Partije kosovskih Srba koju predvodi Aleksandar Jablanović i dodala da predstavnici te partije ne smeju da izađu na izbore i provere svoju podršku u narodu.

"Pokvarene laži sluga Prištine iz porodice Jablanović, koji su građanima Leposavića naneli višemilionsku štetu svojim kabadahijskim ponašanjem, u saradnji da albanskim političarima sada imaju zadatak da napadaju Srpsku listu i time podgreju tenzije na severu KiM", piše u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - SRPSKA LISTA SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA: Ukazali na probleme Srba na KiM

Navodi se da se na prošlim izborima videlo koga građani cene i poštuju i ističe da je na prošlim izborima, i pored svesrdne podrške Prištine, "klan" Jablanović žestoko poražen, a da je Srpska lista ubedljivo pobedila.

"Umesto što smišljaju laži o predsedniku svoje zemlje i Srpskoj listi, bolje bi bilo da objasne građanima gde su otišle pare za bazen i druge kapitalne objekte koje Leposavić zbog njih nikada nije video", dodaje se u saopštenju.