PREDSEDNIK Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić založio se za uključivanje međunarodnog faktora u dijalog vlasti i opozicije.

On je, u intervjuu na Jutjub kanalu "Balkan info", kazao da "organizovanje izbora pod bar minimalno fer i demokratskim uslovima neće biti moguće, ako u dijalogu vlasti i opozicije na neki način ne bude angažovan i međunarodni faktor, ne nužno kao posrednik, ali kao jedan od aktera". Da bi se to ostvarilo, prema Jeremićevim rečima, protesti na ulici se moraju nastaviti:

- Režim drugačije neće pristati da obezbedi poštene izborne uslove, niti će međunarodna zajednica biti dovoljno zainteresovana.

PROČITAJTE JOŠ - Završen protest u Beogradu: Saopšten "tim za pregovore", manji incident kod Skupštine

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za "Novosti" kaže da "nema reči da opiše koliko je bedno to što je Jeremić izgovorio", ali da ga ne čudi:

- Uplitanje stranaca i oslanjanje na njih je bio i ostao modus operandi DS i svih njenih izdanaka. Jeremić je jasno poslao poruku narodu u Srbiji da ni on, ni Đilas, ni Obradović više ne računaju na građane, jer su videli da ih ne podržavaju. Zato će pokušati da nađu strance koji će da ih dovedu na vlast i da se opet vratimo u vreme kada su ambasadori i domaći tajkuni prema svojim interesima krojili političku kartu i sudbinu Srbije. Politika Aleksandra Vučića je to promenila i zato žele da nas vrate korak unazad da bi nastavili pljačku.

Predstavnici SzS najavili su za subotu novi protest kod Terazijske česme posle kojeg će, kako kažu, formirati "slobodnu zonu" ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde će "ljudi moći da stoje neprekidno" i odakle će se obraćati medijima i organizovati sednice "slobodnog parlamenta".


PROČITAJTE JOŠ - "Špigl": Na protestu 10.000 ljudi, program opozicije nejasan (FOTO)

Komentarišući najave dela opozicije, predsednik Vučić je rekao da se ne plaši današnjeg protesta, da se dijalog vodi u parlamentu i da neće ispunjavati "tajkunske zahteve":

- Nećete u parlament, a gde hoćete? Da ispunjavamo tajkunske zahteve da bi Đilas i Šolak bili zadovoljniji. Nismo mi fontana želja da ispunjavamo zahteve, već da razgovaramo.

Vučić je kazao i da će nastaviti da dolazi na posao na Andrićev venac.


VUČIĆ: BIĆE IZBAČENI

- NISAM ni najmanje zabrinut zbog protesta, znam i Đilasa i Jeremića i Obradovića kakve su kukavice - rekao je Vučić.

On je dodao da će, ako pokušaju da nasilno uđu u Predsedništvo, opozicionari biti izbačeni.