Džihad, džihad, džihadisti na desetine nogu u galopu, pod američkom zastavom, stižu na Kosovo! Samo u subotu ujutru vraćeno je 110 osoba iz Sirije. Među njima su i mnogobrojni džihadisti koji su se borili na strani Islamske države.

Takozvana kosovska vlada pohvalila se da je ona obezbedila povratak, uz pomoć SAD. Pritom nije precizirala o kojoj američkoj pomoći je reč. Ali, inostrani mediji su izvestili da je u subotu ujutru na prištinskom aerodromu primećen avion sa američkom zastavom.

Kako protumačiti ovaj kambek kosovskih mudžahedina pod patronatom Amerikanaca? Izgleda da smo mi i ostatak sveta postali biro za izgubljene džihadiste. Amerikanci ih nam isporučuju kao konfete, odnosno kao depozit njihovih ratnih avantura. Konkretno, iz Sirije nam isporučuju svoje saveznike, jer su perfidnom igrom podržavali islamiste protiv Bašara el Asada. E, sada ih taksiraju širom sveta i kao izgubljeni prtljag isporučuju zemljama koje čak nisu ni učestvovale u toj ratnoj avanturi.


PROČITAJTE JOŠ: Amerikanci "pune" Kosovo džihadistima

Naravno da Kosovo nije država, ali je i te kako doprinelo ojačavanju napora SAD da svrgnu Asada i sukobe se sa Rusima, jer je Kačanik bio regrutni centar za islamske fanatike. O postojanju tih kampova za obuku islamskih terorista, pre nekoliko godina, izveštavali su inostrani mediji. Onda bi bilo u redu da ih tako poražene i ponižene njihovi saveznici preko bare isporuče Bondstilu.

Da tamo budu sa svojima, a ne da se rasprše kao hodajuće bombe koje mogu sutra da udare i na naš narod i svetinje na Kosovu i Metohiji. Jer, džihadisti su svojevremeno planirali da izvedu niz rušilačkih akcija na KiM. Srećom sve je to predupređeno i sprečeno na vreme.