Građani koji su sinoć prisustvovali skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" u Beogradu kažu da ne pamte veličanstveniji skup, ističu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za kojeg navode da je najpošteniji političar u istoriji i da je otvorio vrata Srbiji za bolju budućnost.

Veliki odziv na mitingu vide kao dokaz snage države i izbora pravog puta.

Tako se Dragan Petrović, iz Smederevske Palanke, našalio da "nije bilo mnogo ljudi" - "samo više od 100.000".

"Videla se snaga Srbije, samo tako mozemo u Evropu, drugacije nikako", kaže Petrović.

Milan Mijandžić iz mesta Sutjeske, u opštini Sečanj, kaže da su iz tog mesta došli da daju podršku predsedniku, i da se on "osećao fenomenalno".

On je dodao da bi "trebalo podržati Vučića, a ne ove druge", i objasnio da misli na opoziciju, ali da ne bi da "bude bezobrazan, kao što su oni".

Njegova sugrađanka Ljubica Radosavac kaže da je srećna što je danas prisustvovala skupu, i što je bilo ljudi "čak iz Makedonije, Kosmeta i sa svih strana".

Ljljana Ðurić iz Zubinog Potoka kaže da je zahvalna predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se bori za Srbe u južnoj pokrajini.

"Niko do predsednika Vučića nije spominjao Košare, a on ih sada spominje", rekla je Ðurićeva, koja je i sama izgubila članove porodice tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji.

Luka Puškar iz Beograda, Mađar poreklom, istakao je da je važno to što je posle uvreda Sergeja Trifunovića na račun mađarskog naroda, na skup, u ime mađarskog premijera Viktora Orbana, došao Peter Sijarto da podrži Vučića.

"Vučić je dobar za Srbiju i narod. Njegov program nas vodi ka EU, ali i da ne odustajemo od Kosova i Metohije", rekao je Puškar i dodao da nikada nije video brojniji skup u glavnom gradu Srbije, a stanuje u blizini Skupštine.

Milica Grubiša, majka šestoro dece iz okoline Šida, zadovoljna je i srećna što je i "njena Vojvodina dala sve od sebe da dođe i podrži svog predsednika, koji je, ističe, pošten i tolerantan, i zato ga narod voli.


Vojislav, koji je izbegao iz Sarajeva u Novi Sad kada je potpisan Dejtonski sporazum, a koji je, kaže, učestvovao i u ratu, rekao je da je Vučić Srbiji i srpskom narodu otvorio vrata za budućnost, a da prethodna vlast ništa nije uradila.

"Vučić je najpošteniji političar do sada. Srbija je uz Vučića. Vodi balansiranu politiku i istok i zapad. Samo napred, neka živi Srbija, Republika Srpska, glasaću i na sledećim izborima za njega", kazao je Vojislav.

OBRAĆANjE PREDSEDNIKA PRATILI NA ULICAMA, PARKOVIMA, KAFEIMA

Građani Srbije ispunili su sinoć sve ulice, trgove, parkove, pa i kafiće, u širokom krugu oko Skupštine Srbije, i odatle pratili, neki direktno, a neki preko video bimova ili prenosa na televizijama ili svojim telefonima, obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, javio je reporter Tanjuga.

Građani su potpuno ispunili prostor ispred Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića, Terazije, ulice "ispod" skupštine, ceo pravac prema ulici Kralja Milana, Pionirski park, prostor oko crkve Svetog Marka, Tašmajdanski park, u kojem nije bilo slobodne klupe, dobar deo Bulevara kralja Aleksandra...

Građani su i u ulicama oko Zelenog venca, Prizrenskoj, a na Brankovom mostu i dalje je, do kasno, bio veliki broj pešaka.

Sve bašte kafića u Knez Mihailovoj ulici, Kosovskoj i na Terazijama još su pune, a prenosi skupa u Beogradu su se pratili na TV ekranima u kafićima.

PROČITAJTE I: Vučić: Naša zemlja je vojno neutralna, na evropskom putu i želi najbolje odnose sa Rusijom; Najvažniji su mir i natalitet

MUP je ranije saopštio da je u Beograd na skup Budućnost Srbije došlo između 140.000 i 150.000 građana.