Potpredsedik vlade samoproglašenog Kosova, Enver Hodžaj, izjavio je da na predstojećem sastanku, 29. aprila u Berlinu, neće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine, već da se na skupovima ovakvog formata mogu utvrditi eventualni vremenski rokovi i predlozi za nastavak dijaloga.


Hodžaj je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom pravde, Abelardom Tahirijem, rekao da je reč o multilateralnom sastanku na kojem će glavna tema biti nastavak dijaloga.

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova.


PROČITAJTE JOŠ: HODžAJ RAZOČARAN: Kosovo ostalo izolovano

"Ako se pregovori sa Albanijom otvore ovog leta, i ako se odobre vize za Kosovo, poverenje u EU će se povećati, inače mišljenje Albanaca o Evropskoj uniji neće biti bolje nego što je bilo 2018.", rekao je Hodžaj, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kako je prenela Koha, Hodžaj je rekao da je inicijativa za kažnjavanje onih koji poriču zločine bila neophodna i da to, kako je rekao, podriva multietničnost na Kosovu.

„Cilj ove inicijative je iznad svega moralan, ali će naš zahtev za izvinjenje uvek biti na stolu", reka je Hodžaj.