POSLANICIMA koji su stalno zaposleni u Skupštini Srbije a ne dolaze u parlament, niti učestvuju u radu skupštinskih odbora ili drugih radnih tela treba da se ukinu plate. To će biti i zvaničan predlog Jedinstvene Srbije, koji ćemo podneti u narednom periodu.

To najavljuje lider JS Dragan Marković Palma, i navodi da u parlamentu ima 220 poslanika na stalnom radu. On ističe da bi pravilo koje predlažu važilo za sve:

- To mora da se predvidi i Poslovnikom. Ako iz neopravdanih razloga ne dođeš na posao, nema ni plate. Kako možeš da je primaš ako ne radiš? Mora određeno vreme da se provede u Skupštini, ali rad nije sedenje u kancelarijama ili šetkanje u holu. Određeni poslanici zloupotrebljavaju zakon, jer primaju plate, a nisu na radnom mestu, već se šetkaju po Nišu, Kruševcu, pa još kritikuju vlast što je dovela sedam fabrika, prete da će da ih oteraju i inspirišu i podstrekavaju građanski rat.

Pročitajte još - REAKCIJE STRANAKA NA NAJAVU MAJE GOJKOVIĆ: Neće svi u klupe ni zbog Kosova

Lider JS kaže da je "udarac po džepu" najbolji način da se zavede red:

- Kao što radnik sedi za mašinom, lekar u ordinaciji ili profesor u učionici, tako i poslanik mora da bude na svom radnom mestu.