DRŽAVNI sekretar MUP-a Republike Srbije Milosav Miličković ocenio je u sredu da narodni poslanik Balša Božović nastavlja da obmanjuje javnost iznošenjem laži da su pripadnici policije u subotu bili u Domu Narodne skupštine bez poziva i saglasnosti generalnog sekretara parlamenta.

''Iako je i sam generalni sekretar Srđan Smiljanić istog dana potvrdio da je dao saglasnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da uđu u zgradu Narodne skupštine, ta činjenica očigledno ne sprečava Božovića da i dalje iznosi neistine i time narušava ugled policije. Očigledno se nada da će više puta ponovljena laž, pa makar to bilo i četiri dana nakon događaja, na silu da se pretvori u „istinu'', kazao je on.

''Apsolutno mi nije jasno kome je uopšte smetalo prisustvo pripadnika policije u Domu Narodne skupštine, koji su u subotu bili tamo kako bi zaštitili i narodne poslanike i zaposlene, ali i kako bi sprečili eventualne nemile scene, koje su se nažalost dešavale pre nepunih 20 godina kada je zgrada parlamenta paljena i kada su iz nje kradene slike i nameštaj''', rekao je Miličković.

PROČITAJTE JOŠ - Stefanović: Opoziciju ne interesuje dijalog, već vlast

''Očigledno je zaboravio Balša Božović da su njegovi saborci Boško Obradović i Dragan Đilas pre svega mesec dana na silu upali u zgradu Radio-televizije Srbije, kad uopšte može da se pita na osnovu koje procene rizika su policajci bili u Domu Narodne skupštine. Teško mi je da poverujem da je već zaboravio činjenicu da su novinari RTS-a pribijani uza zid i da im je prećeno'', kazao je on.

Dodao je da je jedino logično objašnjenje koje mu pada na pamet jeste da su možda imali neke planove oko nasilnog upada u najviši zakonodavni dom, koji su im osujećeni, jer samo to može da objasni nervozu koja je kod poslanika Božovića prisutna i nakon četiri dana.

''Policija je uvek radi u interesu svojih građana i štiti njihovu imovinu, bilo da je reč o Domu Narodne skupštine ili bilo čemu drugom. Ni ovakvi pokušaji obmane građana neće sprečiti pripadnike MUP-a da, isključivo u skladu sa zakonom, postupaju i ubuduće'', zaključio je Miličković.