RUSKI portal "Sputnjik" najstrašnije se obrukao izveštavajući sa jučerašnjih protesta SZS u Beogradu. Za razliku od nemačkog "Špigla", švajcarskih medija i brojnih evropskih portala koji su izvestili da su đilasovci okupili "desetak hiljada" ljudi, "Sputnjik" je preneo više "procena" pa čak "procenu" Sergeja Trifunovića da se u Beogradu okupilo 100.000 demonstranata!

Na sve to, kada je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje novinara rekao da je procena "Sputnjika" o 50.000 protestanata skandalozna, ruski portal je to prokomentarisao kao napad na njihovo pravo na slobodno izveštavanje.

A činjenica je da je njihovo izveštavanje sa protesta bilo krajnje neprofesionalno. Jer, kako drugačije nazvati to kada "Sputnjik" u svom izveštaju izjednači zvaničnu procenu ministra policije o 7.500 okupljenih građana i očigledno lažnu tvrdnju Trifunovića o 100.000 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ - "Špigl": Na protestu 10.000 ljudi, program opozicije nejasan (FOTO)

O tendencioznosti izveštavanja ovog ruskog medija govore i fotografije koje su pratile izveštaj - objavljivali su samo krupne kadrove i slike napravljene "preko glava" koje su trebale da odaju utisak velike mase okupljenih.

Za nekoga je možda šokantno to što je ruski "Sputnjik" u subotu izveštavao kao američki "N1". Za nas, ipak, nije. Jer, mi znamo da predsednik Aleksandar Vučić vodi nezavisnu politiku koja je interesu samo i jedino Srbije. I to smeta mnogima na Zapadu. Ali i na Istoku.

Autor: Informer