DOK je trajao miting Saveza za Srbiju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, u parlamentu su bili narodni poslanici iz redova vladajućih stranaka, ali i opozicije, kao i novinari i pripadnici policije.

Pojedini poslanici SNS, JS i SPS, koji su još u petak ušli u parlament s namerom da zaštite instituciju u slučaju upada demonstranata, počeli su da izlaze iz svojih kancelarija pola sata pre najavljenog protesta. Šetali su centralnim holom, a neki su išli i do glavnih ulaznih vrata, gde su procenjivali i komentarisali broj građana pristiglih na miting. Ali nisu bili raspoloženi da razgovaraju sa novinarima.

Tek nekoliko minuta pre nego što se novinarima obratio Aleksandar Martinović, šef poslaničkog kluba SNS, sve njegove kolege su, iz poslaničkih prostorija na spratu, sišle u hol.

- Mi poslanici SNS, JS i drugih grupa ovde smo i danas da čuvamo Narodnu skupštinu od onih koji bi hteli nasiljem, pretnjama i ucenama da preuzmu ovaj hram demokratije i vlast u Srbiji - rekao je Martinović. - Čuvaćemo Skupštinu Srbije od tajkuna Đilasa i Jeremića i fašiste Obradovića. Želimo da se Srbija ne zaustavi na putu razvoja, napretka i investicija.

Novinarima se obratio i Dragan Marković Palma, predsednik JS, koji je rekao da je "narod poslao svoje poslanike u Skupštinu i da većina građana ne može sebe da poistoveti sa zahtevima Saveza za Srbiju".

PROČITAJTE I: Montirana bina za protest opozicije ispred Skupštine; Nepropisno postavljeni mobilni toaleti pomereni 10 metara

MOLBA OBEZBEĐENjA

NAKON konferencije za medije predstavnici obezbeđenja parlamenta zamolili su novinare da ostanu u centralnom holu Skupštine, ali da ne izlaze u predvorje, gde su ubrzo stigli policajci. Oni su sve vreme mitinga bili u tom holu.