SRBIJA je danas drugačija zemlja, poručio je u subotu predsednik Aleksandar Vučić na skupu u Zrenjaninu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", i dodao da je to poruka onima koji osporavaju rezultate njegove politike, vidljive u novim auto-putevima, fabrikama, radnim mestima, boljem standardu, sigurnoj i punoj državnoj kasi.

Pročitajte još: VUČIĆ U ZRENjANINU PRED 5.000 GRAĐANA: Za nepunu godinu počinje izgradnja autoputa (FOTO)

Vučić je okupljenima rekao i da će upravo zato penzioneri ove godine imati novo "dobro, dobro, dobro povećanje penzija", a zaposleni u javnom sektoru povećanje plata. On je pozvao građane da u što većem broju 19. aprila dođu na miting u Beograd i tako pokažu koliko je Srbija snažna, demokratska, moderna i pristojna zemlja.

- Da im pokažemo da ćemo čuvati našu Srbiju od siledžija i nasilnika, da ćemo olovkom da rešavamo našu budućnost, a ne testerama i vešalima - rekao je Vučić.

Ranije u subotu, predsednik Vučić postavio je kamen temeljac za fabriku guma kineske kompanije "Šandong Linglong" i naglasio da je u pitanju najveća investicija u Vojvodini, od 800 miliona evra, koja će doneti napredak Zrenjaninu, Banatu i celoj zemlji.

Pročitajte još: Vučić objasnio zašto Srbija ne može da prizna Krim

- Beskrajno sam ponosan što ćemo ljudima u Zrenjaninu i Banatu napraviti tu fabriku, najveću posle 50 godina, jer to nije samo 1.200 novih radnih mesta, već će više novca moći da se uloži u putnu mrežu, pozorišta, šetališta i drugu infrastrukturu - naglasio je Vučić, i dodao da ove investicije ne bi bilo bez našeg prijateljstva sa predsednikom Kine Si Đinpingom.

- Si je spasao i 5.000 radnih mesta u Smederevu, jer ne bismo mogli da napravimo kontakt sa predsednikom kompanije Vang Fengom, koji je bio težak pregovarač - rekao je Vučić.

Polaganje kamena temeljca za fabriku "Šandonga Linglonga"


Kako je dodao, u potpunosti će se putevima uvezati središnji Banat sa Novim Sadom i Beogradom, Pančevom i Vršcem, i Zrenjanin će svuda biti, na svakoj putnoj i železničkoj mapi. On je dodao i da nije znao za podatak da je ta kineska kompanija sponzor italijanskog fudbalskog kluba Juventus i nemačkog kluba Volfsburga, u kojem se nalazi i sedište "Folksvagena".

- Taj Volsfburg mi je važniji od Ronalda, tamo možda ne znaju da šutiraju loptu kao on, ali "Linglong" gumama snabdeva "Folksvagen". Zato vas, gospodine Vang, molim da i njima kažete neku lepu reč o nama, da naš uspeh bude još veći - rekao je Vučić, i najavio da će odmah, pored "Linglonga", biti otvoreni pogoni koji će zaposliti 420 ljudi, a biće uloženo 140 miliona evra.

Predsednik Srbije sa radnicima


Predsednik jedne od vodećih kompanija u svetskoj proizvodnji guma, Vang Feng, nije skrivao zadovoljstvo što će buduća fabrika "Linglonga" biti baš u Zrenjaninu, što je tek drugi projekat njegove kompanije van Kine.

- Ulažemo 990 miliona dolara u tzv. pametnu fabriku budućnosti, nove moderne tehnologije i očekujemo prihod od 600 miliona dolara godišnje, uz zapošljavanje 1.200 radnika. Veliku zahvalnost dugujem predsedniku Vučiću, nije bilo mnogo dilema da se odlučimo baš za Srbiju i Zrenjanin - istakao je Vang Feng.

BRNABIĆEVA: O NAMA GOVORE DELA Premijerka Ana Brnabić poručila je u subotu u Zrenjaninu da je ponosna što je deo tima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je uveo praksu da Srbija ponovo pobeđuje. - U Srbiji je do 2014. godine bila praksa da političari mnogo govore, jer su imali malo rezultata - istakla je premijerka i dodala da je to promenjeno dolaskom Vučića.

SUFICIT

SUFICIT u budžetu u prva tri meseca iznosi 16 milijardi dinara, umesto planiranog minusa od 19 milijardi, rekao je u subotu predsednik Srbije.

- Nastavlja se dalje oporavljanje Srbje i verujem da ćemo u prvom kvartalu imati pristojan rast, a u trećem i četrtom kvartalu ogroman rast i da ćemo opet moći značajnije da povećamo plate i penzije - naglasio je Vučić.

HETERLEND

BIVŠA vlast je potrošila milion evra građana na "Heterlend", koji danas ne radi, a za sobom je ostavila i Dom zdravlja zadužen 210 miliona dinara, rekao je Vučić u Novom Bečeju. On je govoreći o dvorcu koji je ranije trebalo da bude pretvoren u dom za decu ometenu u razvoju, rekao da će država sada uložiti tri miliona evra da bi se napravio najbolje opremljen i najmoderniji centar. Vučić je najavio da će se mnogo više ulagati u infrastrukturu na teritoriji opštine Novi Bečej i da će se putevi raditi više nego ikad.