Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević ocenio je da su upad u RTS i protest ispred Predsedništva koji je usledio dan kasnije "prekretnica u političkom padu Saveza za Srbiju".

"Zamislite situaciju da nekog drugog predsednika u svetu opkole, npr. (predsednika SAD) Trampa ili (predsednika Rusije) Putina. To je prekretnica u političkom padu SzS", rekao je Vučević za vojvođanski javni servis.

U Srbiji, dodaje, jedino kroz odluku građana na izborima može da se menja vlast, a "jedino što opozicija neće to su izbori".

"Izbori treba da budu festival demokratije, gde će građani odlučili ko će da pobedi. Izbori u Srbiji su fer i demokratski, postoje uslovi za izbore", kazao je Vučević i zapitao "šta se promenilo u izbornim pravilima" u odnosu na poslednje izborne procese.

Pročitajte još - VUČIĆ POSLE SEDNICE SNS: Izbori ili u junu ili na proleće (VIDEO)

Kako kaže, postoje razlozi i za i protiv održavanja prevremenih izbora, a, gledano samo iz ugla SNS, interes je da izbora bude.

"Ali, jako je bitno šta će eventualni izbori doneti u pogledu razgovora sa investitorima, eventualnih razgovora sa Prištinom, kako će se odraziti na političku stabilnost", naveo je on, dodajući da će se posle 20. aprila ponovo razmotriti to pitanje.

On je odbacio primedbe da je svojim izjavama omalovažio proteste "1 od 5 miliona".

"Nisam omalovažavao proteste, omalovažavam politički lidere koji predvode proteste - Đilasa, Jeremića, Obradovića, Šolaka, Miškovića...Ne dozvoljavamo da neko motornom testerom upada u RTS", istakao je Vučević.

Po pitanju medijskih sloboda u Srbiji, osvrnuo se na gostovanje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u emisiji "Pravi ugao" na RTV, i to, ističe, samo dan nakon događaja ispred Predsedništva Srbije.

"Imaju prava i pojavljuju se. Vuk Jeremić je bio kod vas posle nasilnih protesta. Uređivačkom politikom sam i ja nezadovoljan, pa ćutim, a kamoli što bih negde upao sa motornom testerom", zaključio je Vučević.