PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj nastavio je juče napade na prvog čoveka SDPS Rasima Ljajića, rekavši u Skupštini Srbije da se potpredsednik Vlade "bavi kriminalnim stvarima" i da "kupuje ceo Novi Pazar". Poslanik SDPS Muamer Bačevac uzvratio je da "nema komentar na Šešeljeve budalaštine".

Lider SRS postavio je pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću - da li zna da je jedno ugostiteljsko preduzeće iz Novog Pazara, čim je Ljajić došao na vlast, prodato za 1,2 miliona evra, a u svom sastavu ima na desetine objekata. On je nabrajao nekoliko preduzeća koje su, kako je rekao, drugi kupili za ministra trgovine.

- Upozoravam Stefanovića da se mnogo ovih informacija prikupilo i da policija ne sme sve da posmatra skrštenih ruku, kao i da je lično odgovoran ako ne zna za sve ovo. Sramota za ministra da ja pre njega saznajem ovakve stvari - rekao je Šešelj, i nazvao Ljajića "najvećim narko-bosom".

Pročitajte još - Šešelj: Ljajić je kriminalac

Dok je govorio, on je pozivao Bačevca da beleži sve što čuje. Poslanik SDPS je rekao da nema više nikakav komentar na budalaštine koje Šešelj iznosi mesecima.

Inače, na optužbe koje su radikali izgovorili na račun Ljajića da trguje narkoticima, MUP je odgovorio da nema takva saznanja. Kada mu je Šešelj nedavno poručio da je vlasnik firmi koje zidaju stanove po inostranstvu, Ljajić je odgovorio da su to gluposti i da će "lideru SRS pokloniti svaku firmu koju ima".

Vojislav Šešelj

Poslanici SDPS nekoliko puta su pozivali predsednicu Skupštine Maju Gojković da preispita poslanički mandat Šešelja, jer je "osuđen pred sudom u Hagu".