SEDNICA Skupštine opštine u Brusu tokom koje bi odbornici trebalo da se izjašnjavaju o ostavci prvog čoveka lokalne samouprave Milutina Jeličića Jutke je zakazana za 2. april.

Ovu informaciju je potvrdio predsednik Skupštine Miroslav Panić, a pisana ostavka funkcionera kojeg Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu goni po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje je do nadležne skupštinske službe stigla tek 14. marta - dve sedmice posle njegove usmene najave.

Iače, na dan zvaničnog prijema ostavke, grupa žena iz Brusa se - uz napomenu da je to njihov samoinicijativni čin - okupila ispred opštinske zgrade da bi javno podržala Milutina Jeličića Jutku koji ih je kasnije i lično pozdravio dolazeći na posao.

Sudski proces protiv predsednika Opštine u ostavci, u slučaju oštećene, njegove bivše saradnice Marije Lukić će biti nastavljen 10. aprila. Optuženi je još ranije najavio da se tokom suđenja neće izjašnjavati, a ostavku je, kaže, podneo uz ocenu da je slučaj ispolitizovan, a on - nevin!

FUNKCIONERSKA KARIJERA

PRE nego što je u aprilu 2016. godine postao predsednik Opštine, Milutin Jeličić je kao tadašnji lider Opštinskog odbora NS lokalnu samoupravu već vodio u dva mandata, od 2000. do 2008, te u dva navrata bio narodni poslanik (2003-2006. i 2008-2012). Na čelo Opštine je ponovo došao 2015, a dve godine kasnije je prešao u tabor Srpske napredne stranke.