PROTEST građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Beogradu. Nezadovoljni građani okupili su se prvo na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde su im se, posle intonirinja srpske himne i minuta ćutanja za žrtve NATO bombardovanja, obratili članovi Demokratske stranke - glumac Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović. Kolona je zatim prošla Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom, sve do zgrade RTS. Na samom ulazu u zgradu Javnog servisa organizatori su postavili traku, kako niko ne bi mogao da priđe ulazima.

PROČITAJTE I:  OSLOBOĐENI ZA UPAD U RTS: Petorica prekršajno osuđenih među kojima i Pavle Cvejić izašli večeras nešto posle 22.00 iz zatvora

Tu je stao jedan od lidera SzS Dragan Đilas i prokomentarisao upad u RTS prošlog vikenda, rekavši da je to bila reakcija građana jer "vlast nije htela da sasluša one koji protestuju", dok je Boško Obradović bio na platou koji vodi iz Aberdareve ulice, posmatrajući performans "Dnevnik slobodne Srbije" sa balkona. Organizatori "Jedan od pet miliona" podelili su cveće i sveće građanima, kako bi ih položili na ulaz u RTS, u čast novinara stradalih u bombardovanju 1999. godine.