REDOVNA sednica Skupštine grada Kruševca prekinuta je u petak nakon ulaska grupe pristalica opozicije koja je, između ostalog, tražila objašnjenje zašto na dnevnom redu nema ostavke direktora Toplane Dragana Azdejkovića. U Gradskom odboru SNS osudili su prekid sednice, ocenjujući da je reč o sramnom činu "bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika".

- Oni na silu hoće opet na vlast da bi mogli Kruševac da vrate u vreme kada su krali - iznosi Predrag Vukićević, potpredsednik GO SNS, dodajući da su opozicionari upali nezakonito, pokazujući nedostatak osnovnog kućnog vaspitanja.


PROČITAJTE JOŠ - Ligaši prozvali demokrate i SzS zbog ćutanja o Vojvodini

Vukićević je ocenio kao nedopustiv način na koji su verbalno napali odbornice SNS. On je dodao i da najoštrije osuđuju one koji konstantno gube na legitimnim izborima, a vlast traže na ulici, ne uz podršku svojih sugrađana, već nekih stranih moćnika.

Predstavnici Saveza za Srbiju i udružene opozicije grada Kruševca saopštili su da su na zasedanje ušli s ciljem da gradonačelnici i odbornicima predaju zahteve sa aktuelnih protesta, kao i da su postavili pitanje Azjdekovićeve ostavke.

- Iako je zgrada Opštine bila puna policije, mi smo najnormalnije ušli u hol i salu, niko nas nije zaustavio ili nam naredio da izađemo - navodi se u saopštenju opozicije, i dodaje da je među predstavnicima bilo i sportista, profesora, novinara, medicinara... - Odbornicima smo pročitali zahteve i uputili pitanja, nakon čega je predsedavajući odredio pauzu, a odbornici su izašli iz sale. Nikavih pretnji, ružnih reči, vređanja ili incidenata nije bilo.

PIROT: ZAMALO OBRAČUN U SALI

BURNO je u petak bilo i na sednici Skupštine u Pirotu. Tokom rasprave o JP "Komunalac", a posle replike gradonačelnika Vladana Vasića, odbornik GG "Najbolje za Pirot" (bivši članovi SNS) Zoran Stojanović krenuo je ka Vasiću da se s njim obračuna.

Stojanovića je zaustavilo obezbeđenje, a gradonačelnik se zatim izvinio građanima koji su sve gledali u direktnom TV prenosu, rekavši da se tako nešto nikad nije desilo u Skupštini.

- Nisam se uplašio Stojanovića, jer je to bila njegova gluma. Sve vreme je iz klupe dobacivao i unosio tenziju - kazao je Vasić.V. Ć.