Halil Matoši, član veća premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja, pozvao je Srbe na Kosovu i Metohiji da se odreknu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U poruci koju je objavio na Fejsbuku, Matoši je napisao da je Vučić pozvao Srbe sa Kosova da dođu u Beograd kako bi ga spasili od opozicije.

Vučić je inače u obraćanju rekao da su mu preneli da Srbi sa Kosova hoće da dođu u Beograd, ali da im je on poručio da nema potrebe.

Aleksandar Vučić je danas Srbima sa KiM poručio da ne dolaze u Beograd, iako su se ponudili.

"Poziv Vučića kosovskim Srbima da dođu u Beograd da ga brane od opozicije je nastavak politike Miloševića. Njegovi vapaji za spas Srbima koji žive u našoj zemlji dokazuju da nije uspeo da uspostavi demokratiju u Srbiji, i da kao drugo pribegava ekstremnoj instrumentalizaciji kosovskih Srba", naveo je Matoši u svojoj objavi na Fejsbuku.

On dodaje i da Vučić manipuliše Srbima s Kosova, kako bi se, kaže, "pridružili genocidnim tendencijama protiv Albanaca".

Matoši navodi i da institucije u Prištini garantuju kosovskim Srbima bezbednu i prosperitetnu budućnost na KiM, kako ističe, "u našem zajedničkom domu".

"Lojalni Prištini, oni mogu biti sigurni da neće biti poslati u beznačajne i krvave ratove da bi cuvali bilo čiju ličnu moć, poput onih koje je "Balkanski kasapin" Slobodan Miloševic započeo devedesetih protiv svih nesrpskih osoba u našem regionu. Građani Kosova, iz zajednice Srba, treba konačno da budu politički svesni i da se odvoje od srednjevekovnog mraka", poručuje Matoši.