Gradonačelnik Beograda prof.dr Zoran Radojičić osudio je nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije, zastrašivanje zaposlenih na Javnom servisu kao i demoliranje iste. Radojičić je istakao da ovaj čin Srbiju vraća decenijama unazad kao i da mu je žao što je večeras iz naše prestonice poslata slika nasilja I pritiska na medijske slobode.

„Kao građanin ali i kao nosilac javne funkcije iznenađen sam sinoćnim pritiskom nad medijskim slobodama i uređivačkom politikom javnog servisa Srbije. U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju. Žao mi je svih zaposlenih na Javnom servisu koji su pretrpeli neprijatnost i strah, ali i svih gradjana koji su večeras potreseni i uplašeni situacijom koja se dešava u njihovom gradu. Ovim aktom naneta je velika šteta Gradu Beogradu i državi Srbiji jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može uticati na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled.

Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima. On je dodao da se razgovorom u demokratskim društvima može doći do konsenzusa, a ne nametanjem manjiskog mišljenja kao jedinog istinitog i ispravnog.

„Zahvaljujući brzom i staloženom reagovanju pripadnika MUP-a jer je sprečena dalja eskalacija nasilja i teže posledice.”- zaključuje prvi čovek Beograda.