PETAR Vladulović (42), koji je 8. marta napao aktivistkinju inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović, sklopio je u četvrtak sporazum o priznanju krivice, po kojem je osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Istovremeno, internet su preplavile fotografije Vladulovića sa liderom PSG Sergejem Trifunovićem, koji je uporno tvrdio da se ne poznaju.

Vladuloviću je, osim uslovne kazne, izrečena i mera zabrane prilaska Radovanovićevoj na udaljenost od sto metara.

Incident zbog kojeg je osuđen dogodio se u KC "Grad", na dodeli priznanja Befem za doprinos feminizmu, a koja je održana na Dan žena. Radovanovićeva je ispričala da je Vladulović prvo vređao i unosio joj se u lice, a zatim je, nakon što ga je polila čašom vode, udario u glavu i pobegao. Vladulović je tada bio u društvu sa Trifunovićem, koji je nakratko izašao za njim, a zatim se vratio. Radovanovićeva je ispričala da su od Trifunovića tražili da otkrije ime napadača, ali da je on to odbio. Trifunović je zatim, kako je rekla, otišao ne sačekavši dolazak policije.

Pročitajte još - Dijana Hrkalović podnosi tužbu protiv Sergeja Trifunovića

Lider PSG je, međutim, tvrdio da ne zna Vladulovića i da je on prijatelj njegovog poznanika. Govorio je da čak i ne zna njegovo ime i da ga je samo viđao u gradu.

U četvrtak se, međutim, na internetu pojavilo nekoliko fotografija na kojima se, u različitim situacijama, nalaze zajedno Vladulović i lider PSG.

Ksenija Radovanović

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je u četvrtak da je "nasilnik blizak prijatelj Sergeja Trifunovića, koji sve vreme tvrdi da ga ne poznaje, a sa njim je bio na skoro svakom protestu".

Objavljene fotografije Sergej je na "Tviteru" ironično komentarisao: "Draga gospođo Službo, je l' imate nekoga ko prethodno nema fotku sa mnom? Je l' imate uopšte evidenciju ko sve ima fotku sa mnom?"


PREPOZNALA NAPADAČA

VLADULOVIĆ je priveden pre dva dana, kada su ga pripadnici MUP Srbije uhapsili po nalogu Prvog tužilaštva. Određeno mu je zadržavanje, da bi u četvrtak u prostorijama PU za Grad Beograd bila izvedena dokazna radnja prepoznavanja. Radovanovićeva je tom prilikom prepoznala napadača, da bi on nešto kasnije bio sproveden u Tužilaštvo, gde je priznao delo koje mu se stavlja na teret. Na osnovu toga, ali i činjenice da je neosuđivan, predloženo je da se napravi sporazum.