Ovo današnje okupljanje nije ni kampanja, ni miting, ni tribina, već zborno mesto PUPS-a sa koga krećemo u akciju da čujemo mišljenje građana i da ga prenesemo donosiocima odluka u skupštinama lokalnih samouprava, ali i u nacionalnoj skupštini“ rekao je predsednik PUPSa Milan Krkobabić na beogradskom Trgu Nikole Pašića, započevši tako, u simboličnih pet do 12, akciju "Recite nam - i PUPS će reći" koju će ova stranka,od danas, kontinuirano organizovati. Na isti način, u isto vreme su aktivisti PUPSa u još 15 najvećih gradova Srbije krenuli među građane.

Krkobabić je dodao da će se PUPS boriti da svi penzioneri, radnici i poljoprivrednici imaju penzije i zarade koje će njima i njihovim porodicama omogućiti dostojanstven život.

Na početku akcije istaknuto je da je PUPS vođen principom solidarnosti i idejama socijalne pravde, odlučan da čuva, štiti i brani penzionere, radnike i poljoprivrednike.

PUPS poziva svoje članove, simpatizere i sve građane Srbije da se objedine, vrate korenima, zaborave na trenutne deobe i spreče buduće seobe, navodi se u saopštenju.

Svi prisutni građani su na kraju skupa dobili upitnike u kojima mogu da iznesu svoja viđenja koja se tiču poboljšanja uslova života penzionera, radnika i poljoprivrednika, a PUPS je ponudio i svoja rešenja.