NE postoji nikakav sporazum od 17 tačaka o promeni granica sa Kosovom. Nema nikakvih mapa, nema ničega, jer uopšte i ne razgovaramo, rekao je danas prilikom obilaska Rasinskog okruga u kampanji "Budućnost Srbije" predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući priče koje stižu iz prištinskih, ali i iz nemačkih medija, o planu za rešenje kosovskog pitanja.

Vučić je podvukao da nema nijedne tačke, a kamoli 17, i da oni koji tvrde da postoji usaglašeni plan žele da iscepaju Srbiju na 17 delova.

- Iznose nekakve planove, pola Srbije nam oteše. Izgleda, što je babi milo, to joj se i snilo. Mora da su to pisali Tači i Haradinaj, pa stavljali sve što im je palo na pamet - rekao je Vučić. - Ne mogu svaki dan da odgovaram na njihove izjave i tvrdnje. To mi uzima mnogo energije. Ne razgovaramo sa njima, jer su uveli takse.


PRIŠTINSKI MEDIJI TVRDE: SAD, Francuska i Rusija napravile sporazum za Kosovo, 22 tačke će "sahraniti" Srbiju, Bujanovac dobija status "specijalnog distrikta"


Predsednik je rekao da nacionalne i državne interese Srbije brani snažnije i jače nego oni što mu drže pridike.

- To što Albancima, ili nekim drugima, ne odgovaram jakim rečima, što smo mirni i staloženi, ne znači našu slabost, niti da ćemo prepustiti nešto od naših nacionalnih interesa. Brinućemo o našem narodu na KiM, a svi ti koji se busaju u prsa, ili su već dali sve, ili bi dali drugima što je naše - rekao je predsednik Vučić.

FAM PRODAT ZA 9,5 MILIONA EVRA PREDSEDNIK Srbije prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o prodaji Fabrike maziva u Kruševcu američkoj kompaniji "Valvolajn" za 9,5 miliona evra. Ugovor su potpisali direktorka FAM Jelica Đurović Petronijević i Dijego Brodoni iz kompanije "Valvolajn". U fabrici radi 218 zaposlenih, a pogoni su opremljeni najsavremenijom tehnologijom. Trećina proizvoda izvozi se u zemlje u okruženju, Rusiju i Afriku.

On je naglasio da se neće dozvoliti da nas iko gazi i potcenjuje i da je Srbija višestruko jača u ekonomskom i svakom smislu nego pre nekoliko godina.


NEMAČKI LIST: EU i SAD za podelu KiM, sporazum 12. juna u Vašingtonu; Albancima daju teritoriju, resurse, autoput...

Vučić je danas obišao Trstenik, Stalać, Varvarin, Veliku Drenovu, Aleksandrovac, a veliki skup na kraju posete kojem su prisustvovale hiljade građana održan je na centralnom trgu u Kruševcu. On je okupljenima poručio da mu je glavni cilj da podstiče biznis i razvoj i obezbedi mir i više posla:

- Država je spremna da pomogne porodični biznis, da da subvencije za opremu, mašine i po svakom zaposlenom radniku. Taj novac privrednici ne moraju da vraćaju, a jedino što se traži je rezultat.

PROČITAJTE I:VUČIĆ U POSETI RASINSKOM OKRUGU: FAM prodat kompaniji Valvoline za 9,5 miliona evra

Trstenik


Predsednik je obavestio da je rešen višegodišnji problem - dug od sedam miliona evra kruševačke toplane i da više neće biti problema sa grejanjem:

- Država će izdvojiti milion evra, koji će se uz 100.000 do 150.000 evra koje mora da izdvoji Grad upotrebiti za kompletnu rekonstrukciju toplane.

On je najavio i ulaganje dva miliona evra u vodovodnu mrežu u Varvarinu. Kazao je i da će građani videti veliki napredak kada se izgradi auto-put od Preljina do Pojata, koji će spojiti Čačak, Trstenik, Ćićevac i Kruševac, a duž njega će se podići tri velike industrijske zone. Jedna će biti između Čačka i Kraljeva, duga između Trstenika i Vrnjačke Banje, a treća između Kruševca i Ćićevca. To će značiti spas za građane, jer će biti podstaknut dolazak investitora, koji zaobilaze područja gde nema auto-puta.

Kruševac


- Za nas je najvažnije da se posvetimo radu i budućnosti. Srbija mora da se štiti većim natalitetom, jer ne možemo da opstanemo ako ne budemo imali više dece - rekao je Vučić u Velikoj Drenovi, ukazujući da je u Rasinskom okrugu više umrlih nego rođenih. - Svuda gledamo da obnovimo škole, vrtiće, sve što opštine ne mogu, jer državna kasa stoji bolje nego ikada.

Obilazeći fabriku "Petoletka-Hidraulika" u Trsteniku, Vučić je obećao da će im država pomoći u kupovini hale, koju iznajmljuju, i u nabavci opreme i jačanju proizvodnje kako bi se dalje razvijali. Biće uložena dva miliona evra, pošto je rad te fabrike značajan za ceo region.