Grupa sledbenika Dragana Đilasa napala je večeras oko 20.30 sati radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel od nalepnica kojima je tunel bio izlepljen i đubreta koje su ostavili u tunelu, a koje je ometalo odvijanje saobraćaja, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu.

"Radnike JKP Gradske čistoće koji su posle završetka Đilasovog protesta čistili Terazijski tunel napala je grupa od pedesetak razularenih Đilasovih pristalica, maltretirala ih i vređala verbalno i fizički, šutirala vozila i lepila nalepnice po njima", napisao je Vesić.

On je naveo da je i ovim gestom Đilas "pokazao kako on razume demokratiju i šta bi radio da, ne daj Bože, dobije vlast i kako se odnosi prema svima koji nisu njegovi istomišljenici".

"Sa svima koji ne misle kao on Đilas je spreman da se obračuna bez obzira da li su politički protivnici, levičari koji su protestovali zajedno sa njim ili radnici Gradske čistoće koji samo rade svoj posao odnosno čiste grad posle nereda koji on sa svojim sve malobrojniji sledbenicima napravi", istakao je Vesić.

POPADIĆ POTVRDIO: NAPADNUTI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE

Direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić potvrdio je informacije da su radnici ovog preduzeća napadnuti večeras posle protesta.


"Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom večerašnjih aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se incident. Oko 20.30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike JKP Gradska čistoća koji su čistili tunela", rekao je Popadić u izjavi za Tanjug.

Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.


"Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa", istakao je Popadić.

On je najoštrije osudio večerašnji napad i izneo očekivanje da će svi koji su napali radnike JKP Gradska čistoća da odgovaraju.

SNS OSUDILA NAPAD NA RADNIKE GRADSKE ČISTOĆE

Srpska napredna stranka najoštrije je osudila večerašnji napad Đilasovih, Obradovićevih, Jeremićevih i Trifunovićevih pristalica na zaposlene JKP Gradska čistoća u Beogradu.

"Fizički napadi, maltretiranje, vređanje i verbalno ponižavanje zaposlenih u JKP Gradska čistoća samo zato što su radili svoj posao najbolje pokazuje odlike ovog Saveza i šalje nedvosmislenu poruku svim građanima koje su to vrednosti koje SZS zastupa, kao i da ne postoje granice njihovog necivilizacijskog i primitivnog ponašanja", saopštila je SNS.

Ta stranka poziva nadležne organe da što pre reaguju i zaštite građane od "divljačkog ponašanja predstavnika i pristalica SZS, koji su sramota i Beograda i cele Srbije".