LICEMERJE političara iz opozicionog Saveza za Srbiju najbolje se pokazuje na sledećem primeru: van zemlje pričaju kako je Srbija odgovorna za sve ratove, a kada se vrate, onda "glume" velike patriote, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova i funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, novinarima u Batrovcima, prilikom prezentacije nove opreme na graničnom prelazu.

Stefanović je istakao i da mu je zastrašujuće da neko prebacuje krivicu na srpski narod kao što je to Vuk Jeremić uradio u BiH, kada je rekao da je Srbija kriva za sve ratove.

- Šokirala me je i izjava lidera Saveza za Srbiju kroz usta Milojka Pantića, da je jedini razlog što su Albanci odlučili da se otcepe bilo to što su Srbi krenuli u etničko čišćenje. Bio sam preneražen ovom izjavom, naročito jer sam na čelu ministarstva čiji su pripadnici stradali od šiptarskih terorista na KiM - rekao je Stefanović.

Kaže da je ponekad veoma iznenađen šta može sve da čuje od lidera SzS i onih koji govore u njihovo ime, budući da je, dodaje, svima jasno da iza protesta stoje upravo oni.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je i da je granica Srbije sigurna i da pripadnici MUP profesionalnim i dobrim radom garantuju bezbednost naše zemlje. Stefanović je istakao da su mobilni čitači dokumenata novina koja će omogućiti bržu i efikasniju kontrolu većeg broja putnika na graničnim prelazima.

- Ovi uređaji su povezani sa svim bazama MUP, tako da se u kratkom vremenu može proveriti da li je pasoš ispravan, da li se lice nalazi na poternici i sve ostalo što je potrebno - objasnio je Stefanović.

Osim novih mobilnih čitača dokumenata, prikazani su i uređaji za detektovanje eksploziva i narkotika najnovije generacije, uređaj koji poseduje više kamera za pregled teško dostupnih mesta na teretnim motornim vozilima. Predstavljen je i uređaj koji se upotrebljava za detektovanje eventualnog prisustva ljudi u zatvorenom prostoru analizom vazduha, kao i bespilotna letelica sa termovizijskom i dnevnom kamerom visoke rezolucije.


PANTIĆEV GOVOR MRŽNjE

NA skupu sinoć u Pančevu, Milojko Pantić optužio je vlast da je "Jasenovac lažno stavljen u centar pažnje da bi Srbi zaratili sa Hrvatima!". Pantić je okupljenima "objasnio" da "Jasenovac nikom nije pola veka smetao u komunizmu i da je napravljeno spomen--obeležje kako se ne bi zaboravio ovaj ustaški zločin".

- A posle Dejtonskog sporazuma, srpski vlastodršci su mržnju usmerili prema Albancima sa Kosova. Pokušali su da Kosovo očiste od Albanaca koji su se zbog toga i ni zbog čega drugog otcepili od Srbije - rekao je Pantić.