Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je uveren da neće doći do dogovora sa Prištinom oko rešenja kosovskog pitanja, ali da će se za to boriti svim srcem.

Vučić je, u intervjuu na TV Prva, rekao da verovatno neće biti nikakvog rešenja, jer ima mnogo različitih ciljeva i faktora u svetu koji su u stanju preko svojih agencijskih mreža pokrenu šta hoće i unište svaki pokušaj razgovora i dogovora.

„Nisam optimista po pitanju dogovora, iako sam spreman da razgovaram sa Prištinom čim ukinu takse", kazao je on.

Ukazao je da je veoma uplašen što će ovaj problem ostati našoj deci.

„Sve ću da radim da ne bude tako. Izgubiću mnogo ugleda, jer znam da je to nepopularno, ali ću se boriti za dogovor", podvukao je on.

Vučić je kazao da je realno da ne dođe do dogovora i da će to biti njegova najveća greška.

Istakao je da politički neće da pusti da ovaj problem ostane nerešen, ali već zna da će biti po tom pitanju politički poražen.

„Boriću se svom snagom i srcem. Ali 99 odsto znam da neću uspeti. Nemam problem s tim u istorijskom smislu, ali imam zbog realnog života našeg naroda. Ne spadam u one koji žele da je sve naše, a ni u one koji su sve dali, već u one koji su odgovorni i koji je uspeo da vrati Kosovo na političku mapu sveta", rekao je Vučić.

Pročitajte još - Vučić: Priština neće ukinuti takse, očekujemo pogoršanje situacije


Upitan da li ima ideju o rešenju odgovorio je potvrdno i naglasio da će je predstaviti istog sekunda kada neko bude prihvatio, a to treba da urade pre svega Albanci.Njima je, kako je dodao, nešto od te ideje već rekao, a nešto nije.

Ukazao je da se posle emisije na Prvoj sastaje sa šefom diplomatije Burundija, zemlje koja je povukla priznanje Kosova i da se radi o iskrenom prijatelju naše zemlje.

„Biće još takvih prijatelja koji će da dolaze", kazao je on.

Vučić je podsetio da se vidi kako su njegovi prethodnici i politički protivnici ranije štitili ustavni poredak, tako dobro, kaže, da je 84 zemlje priznalo Kosovo, a u njegovo vreme svega devet, uz 13 koje su „otpriznale" Kosovo.

Vučić se osvrnuo i na nedavnu posetu Minhenu i debatu sa Tačijem u kojoj je odneo poene jer je, kako je rekao, bio pripremljeniji od Tačija, a na to nisu reagovali ni politički protivnici ovde u Srbiji jer nisu imali ni kako, ni čime da reaguju.

Na pitanje voditeljima kako bi oni rešili problem Kosova, dodao je da svi znaju da ništa ne valja i da koje god rešenje da ponudite u Srbiji nećete dobiti većinu, ali da niko ne nudi nikakvo rešenje.

"Ja rizik preuzimam na sebe, najlakše je kritikovati onog koji radi. . . Staneš malo sa strane, baciš neki kamenčić, pljuneš na onog koji gura...", rekao je Vučić.

Zamrznuti konflikt više ne postoji, ističe, jer ga Albanci više neće, oni hoće da potpuno konsoliduju državu koju su stvorili 2008, nervozni su i donose neretko i pogrešne odluke, a to vide i Evropa i SAD te i one žure da se to reši, jer vide nervozu Albanaca i vide da bi to moglo da dovede do sukoba, objasnio je Vučić.VUČIĆ: MIR I STABILNOST KLjUČNI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su mir i stabilnost ključni i da rata neće biti sve dok neko fizički ne napadne i ne počne da ubija Srbe, što, kako kaže, ne bi isključio, imajući u vidu neodgovornost i ludilo onih koji sada vode politiku u Prištini, ali i licemerje nekih zapadnih zemalja.

"Mira će biti, jer mir čuvamo i borimo se za mir, sve dok neko fizički ne napadne i ne počne da ubija Srbe. Nikad to ne bih isključio posebno imajući u vidu neodgovornost i ludilo među ljudima koji vode politiku u Prištini. A i zbog velikog licemerja nekih zemalja koje pružaju prvo tihu, pa snažnu podršku ispod žita Haradinaju za ovo što radi", rekao je Vučić za TV Prva, navodeći da među tim zemljama ima i nekih iz Evrope.

Na pitanje šta je u vreme kada je bio u opoziciji uradio nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost , kaže da je podržavao sve koji su hteli da sačuvaju ustavni poredak.

Pročitajte još - Vučić zatražio da EU dodatno pritisne Prištinu

"Ali sam znao da smo već radili na očuvanju ranijeg Ustava, i to ratom. Izgubili smo to zahvaljujući politici - pogrešnoj - jer svaka je pogrešna, ako je rezultat pogrešan. Onda je došla druga politika koja nije radila ništa. Trebalo je biti na sredini, izmeriti snagu Srbije, ne uvoditi zemlju u rat ako ćete mnogo toga da izgubite", rekao je on.

On dodaje da oni koji tada nisu uradili ništa, onda počeli da rade nešto - da pomažu kosovskim Albancima, izmestivši pitanje Kosova iz UN u EU, a onda je tu i najsramotnija odluka - pitanje pred MSP.

"To Albanci sada stalno ponavljaju, a sad to rade i Amerikanci. S kim god da se sastanem, kažu - dobili ste odgovor u MSP, a sad su počeli i neki Evropljani", kaže Vučić.

Na pitanje koliki je njegov manevarski prostor, Vučić odgovara - gotovo nikakav.

"Borimo se za zemlju, gledamo da sačuvamo sve što možemo", zaključio je Vučić.VUČIĆ: DA KLEČIM ZA OLUJU ILI KLEČKU NEĆU NIKADA


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema nameru da kleči i izvinjava se za Oluju ili Klečku i da nije spreman da se izvinjava onima koji nisu zaslužili naše izvinjenje, samo da bi se nekome dodvoravao.

Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, na konstataciju da je Milojko Pantić iz Saveza za Srbiju tražio od njega da kleči i izvinjava se Kosovu, pojasnio da ovaj predstavnik opozicije traži da klekne i pred Hrvatima, Bošnjacima i Albancima.

„To neću učiniti, osim ukoliko to nije nasušna potreba našeg naroda. Ja da se izvinjavam onima koji nisu zaslužili našse izvinjenje, neću da radim da bi se dodvoravao Milojku Pantiću ili nekima sa zapada“, naglasio je on.

Vučić je kazao da vodi politiku u interesu Srbije i da se bori za Srbiju.

Pročitajte još - Vučić o ''Oluji'': Nećemo dozvoliti da se zločin zaboravi; Nismo oduševljeni odlikovanjem Gotovine i Markača


„Nije mi teško da molim nemačku kancelarku Angelu Merkel ili kineskog predsednika Si Đipinga za investicije. Moliću i klečaću za sve što je dobro za Srbiju, ali da klečim i izvinjavam se za Oluju ili Klečku ne pada mi na pamet“, poručio je on.

Vučić je kazao da predstavnici Saveza za Sbriju mogu da kleče i da se izvinjavaju, što su radili i ranije, pa nisu dobili ničije poštovanje.

„Ja nikada neću da unizim svoju zemlju i dozvolim da se ponižava naš narod“, naglasio je on.VUČIĆ: KAKO DA ODBIJEM MAJKU KOJA HOĆE DA SE SLIKAM S DETETOM

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom posete Intitutu za majku i dete, koja je izazvala kritike u javnosti, ispoštovao sve procedure i upitao kako je mogao da odbije majku, koja ga je zamolila da se slika sa njenim bolesnim detetom.

Kako je primetio, još više bi ga napali da je odbio to i da nije hteo da se slika sa dečakom.

"Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... To je toliko potresno i divno, ne samo videti tu decu, već i njihove majke, koje im pružaju ljubav. To je toliko potresno da morate da zaplačete i da ste od kamena...", rekao je Vučić za TV Prvu.

Govoreći o fotografisanju sa dečakom u bolnici, kaže:

"Mahnem tom dečaku, Zlatanu i pokažem mu, pošto znam da dečaci vole da pokažu mišiće, i on meni pokaže mišiće i ja mu kažem:'' Mnogo si jak, da budeš još jači'', a onda izlazi njegova majka i kaže: ''Predsedniče, mogu li da vas zamolim, hoće Zlatan da se slika sa vama''. Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom...? Zamislite na šta bi tek ličile društvene mreže da se nisam slikao", upitao je predsednik.

Kako kaže, rekli bi da je "pravo đubre", da nije video da tu ima puno poena pa da se zato nije slikao, ili zato što se dečak zove Zlatan, ili zbog imena njegove majke ..

Vučić kaže da je poljubio dete i zagrlio ga, nadajući se samo da će njemu ili nekoj drugoj deci to što radi nekad u budućnosti moći da pomogne.

Pročitajte još - PREDSEDNIK OBEĆAO: Gradi se novi sterilni blok u Institutu "Majka i dete"

"Skočili su kao da sam nekog ubio, kao da sam ja Ðilas, Jeremić , Obradović i ostali koji nisu ni dinar dali u te bolnice i nisu ništa ulagali", istakao je on.

Vučić je zahvalio direktoru Insituta Radoju Simiću, što je o poseti i poštovanju procedura govorio na pošten način.

"A, svako ko je pošten u zemlji je sendvičar, čim se ne slaže sa političarima koji predstavljaju društveni talog, a koji bi želeli da u taj talog i mulj uvedu sve pristojne ljude", rekao je Vučić.

Govoreći o Insitutu, on je ponovio da je za tu ustanovu već izdvojeno 142 miliona dinara, a biće izdvojeno još 20 miliona evra za kompletnu rekonstrukciju, od krova do poda u prizemlju.

"Sve ćemo obnoviti, naša deca će imati neuporedivo bolje mesto da se leče i neće morati da idu u inostranstvo", rekao je Vučić.

Dodao je da će Insitut imati i novi blok za transplantaciju koštane srži, a da je Ministarstvo zdravlja odobrilo sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija.

Rekao je i da su lekari Instituta bili zadovoljni kada su čuli ono što je rekao o ulaganju u Institut.

Kako kaže, zbog nekadašnje situacije u zdravstvu nisu nas ni stavljali na listu EU, bili smo poslednja plasirana zemlja.

Sada smo bolji od osam zemalja EU i mislim da ni to nije dovoljno, kaže Vučić i navodi da smo šest zemalja pretekli samo prošle godine.

"U regionu postajemo najbolji. Dolaze iz Bijelog polja, iz Indonezije, dolaze Albanke sa Kosova, Makeodnije, Republike Srpske, Federacije... Imamo izvanredne lekare, usluge su sve bolje", rekao je Vučić.

On podseća na nedavno završeni Klinički cenatr u Nišu, od kojeg je teško naći bolji, da se gradi nova bolnica u Loznici i navodi da nam je bilo potrebno 32 godine da se oporavimo i da bismo počeli sa tim.

Potrebno je vreme da sakupite novac i da krenete da obnavljate ono što je razoreno i uništeno, kaže Vučić.VUČIĆ: DRUŠTVENI TALOG GLASNIJI OD ODGOVORNIH LjUDI

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić ocenio je da srpsko društvo, niti javnost nisu polarizovani, već je reč o tezi koju "gura" deo medija i političara, pripadnika bivššeg režima.

"Uopšte se ne polarizujemo kao društvo. Da se polarizujemo, bilo bi pola pola. Pričam o stanju u društvu i volji naroda", rekao je Vučić za Prvu tv i dodao da je "društveni talog" uvek glasniji od poštenih, ozbiljnih i odgovornih ljudi.

Govoreći o nametnutoj polarizaciji, Vučić ocenjuje da postoji neka vrsta socijalnog okruženja u takozvanoj lažnoj eliti, inače "društvenom talogu", odnosno političara koji su je kreirali.

Reč je, dodaje, o onima koji su opljačkali Srbiju, koji su je razorili.

Pročitajte još - Predsednik Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji

"Izgubili su mnoge privilegije u prethodnom periodu. Ne mogu da se naviknu da više nema para da kradu i da pljačkaju. Ja se ne libim da to kažem otvoreno", rekao je Vučić.

On je istakao da on za razliku od takvih političara nema pet kompanija, odnosno da nema nijednu, kao ni niko njegov.

"Oni su na četiri kompanije 500 miliona evra uzeli i još pričaju da su socijademokrate. Je l'' vi razumete 500 miliona evra? A zamislite da sam ja uzeo 50.000 evra", rekao je Vučić.VUČIĆU: PITAĆU POPOVIĆA ŠTO NIJE SAČUVAO KIM 2008.?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će pitati ministra Nenada Popovića zašto nije zaštitio Kosovo 2008. godine, kada je bio potpredsednik tada vladajuće, Demokratske stranke Srbije.

"Moj odgovor na to što je Popović rekao je ''svaka cast, tako bi trebalo, i super je to, nego - što to nisi uradio 2008. godine, jer si bio potpredsednik tada vladajuće stranke. Što to nisi zaštitio tada? Mi ga danas štitimo''", rekao je Vučić.

Kaže da ga to još uvek lično nije pitao, ali da će to uraditi kada ga bude video.

Komentarišući različite stavove ministara Ivice Dačića i Popovića u vezi sa Kosovom i Metohijom, Vučić je rekao da ne očekuje da oni imaju jedinstven stav po tom pitanju, ali da očekuje da budu realni i ozbiljni.

Dačić je nedavno rekao da je predlog Srbije za rešavanje tog pitanja razgraničenje, dok je Popović naveo da "nikakvu drugu politiku, osim postizanja kompromisa u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, Vlada nikada nije utvrdila"

Na pitanje da li iza Popovića stoji ruski lobiji i da li tu treba tražiti odgovor na ovo što se dešava, Vučić je zahvalio na tom pitanju i dodao da dok je on predsednik i dok njegova stranka ima većinu neće uticati na politiku Srbije.

"Hvala vam na pitanju zato što znam da dobro poznajete one na koje utiču mnoge zapadne ambasade, ima i onih na koje utiču sa istoka...", rekao je Vučić na TV Prva.

On je istakao da je ponosan što radi u interesu srpskog naroda bez obzira na veroispovest i nacionalnost i da razgovara sa svima.

"Sve čujem i slušam, ali služim samo Srbiji. Nijedan ambasador i ambasada neće uticati na politiku dok sam ja predsednik i dok stranka koju vodim ima većinu", rekao je Vucicć.

Da li tako rade i ministri, pitala je novinarka, na šta je Vučić ponovio da na njega ne može da utiče niko spolja i da stranci govore da je težak čovek, čak i odvratan, a da veruje da su ministri časni, a to znači da ne rade ni za koga drugog.

Verujete ili znate?, pitali su voditelji.

"Verujem", rekao je Vučić.VUČIĆ: NEMA PODRŠKE ZA REŠAVANjE KOSOVSKOG PROBLEMA

Nema podrške za rešavanje kosovskog problema i nikad je dovoljno neće ni biti i bilo koje rešenje da se ponudi u Srbiji se za to neće dobiti većinska podrška, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, gostujući na Prvoj, rekao da nije optimista da će se do nekog rešenja i doći, ali da ima političku hrabrost da se bori za rešavanje pitanja KiM i da ne mora da se skriva iza nekog.

"Ja se time bavim i ne skrivam se, meni nije potrebno da kažem da imam 1.000 ili 2.000 ljudi koji će da kažu da su oni tu, preuzeo sam odgovornost", kazao je Vučić.

Vučić ističe da ne postoji idealno rešenje, ali i da bilo šta da se izgovori da bi to domah svi napali:

"Ja preuzimam na sebe odgovornosot, najlakše je kritikovati onog koji gura uzbrdo kamen i sa strane stajati i bacati kamenčiće i pljunuti na to".

Vučić dodaje da danas ljudi u Srbiji pogrešno veruju da postoji zamrznuti konflikt, pošto je taj konflikt odmrznut, jer Albanci hoće punu konsolidaciju svoje države.

Naveo je da je ključan faktor odnos Srba i Albanaca, ali da Albanci hoće za zaokruže državnost i da su zbog svega što se dešava nervozni i donose ishitrene i pogrešne odluke, koje donose štetu Srbima.

Zbog toga, kako kaže, SAD i EU žure ka rešenju, jer vide nervozu Albanaca i da može lako da dođe do sukoba, pošto je Srbija nedvosmisleno rekla da neće dozvoliti napad na naš narod na KiM i progon našeg naroda.

"Jasno je da samo jedan incident može da dovede do sukoba", rekao je Vučić i izrazio nadu da će biti dovoljno pametnih ljudi da ne dođe do sukoba, jer je bilo dosta ratovanja.

Ukazao je i da ga je i vlada, pred njegovih ingerencija kao predsednika, ovlastila da se bavi rešenjem pitanja KiM i da ne želi da ostavlja to našoj deci i budućim generacijama.

Kaže da to nije pitanje političkog tereta, već da li će uopšte biti onog ko se usudi nešto da uradi kad je reč o KiM.

"Druga je stvar što znam da bilo koje rešenje da ponudite većinu da dobijete nećete", istakao je Vučić.

Predsednik ističe da politički protivnici, ali i svi drugi, misle da bi bolje radili od njega taj posao borbe za KiM.

Kaže da je u Minhenu gde je imao debatu sa Hašimom Tačijem o KiM bio bolje pripremljen od Tačija, ali da je po komentarima video da politički protivnici u Srbiji nisu navijali za Srbiju i to da objasnimo neke stvari u svetu, već samo kako da sebi obezbede beneficije.

Ističe da je svakom najlakše da govori šta hoće i zapitao Jovanu Joksimović kako bi ona kao građanin ove zemlje želela da bude rešeno pitanje KiM, na šta mu je ona odgovorila - da se ne ostavi to pitanje mojoj deci.

Na pitanje da li razgraničenje ili podela ili nekog drugo rešenje, Vučić je rekao da još ništa nemamo i da tek kada nešto bude postojalo možemo nešto više znati.

VUČIĆ: DA SE ULIZUJEM POLITIČKOM TALOGU - NEĆU


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da sa političarima koji organizuju proteste u Srbiji, koji su, kako ističe, opljačkali zemlju i koji vređaju ljude, neće da razgovara, niti će, kaže, da se ulizuje društvenom, političkom talogu.

"Interesuju me građani, svaki građanin može da dođe kod mene i sa svakim ću da razgovaram, ali sa političarima koji vode proteste neću da razgovaram, neću da se dodvoravam. Svoju poziciju ne čuvam, borim se za interese zemlje, radim vrednije i više od svih ostalih. Da se ulizujem društvenom i političkom talogu, koji vređaju decu , roditelje, sve - neću", kaže Vučić za TV Prva.

On dodaje da je jedini motiv tih političara da ponovo pljačkaju, jer je kasa ponovo puna, dok se nijedan drugi predlog, ni o Kosovu, ni o ekonomiji, od njih nije mogao čuti.

Kako kaže, njegovi politički protivnici su najavljivali izbore za novembar, januar...

"Mislite da ne želim izbore da bih duže zadržao fotelju, da bi to tako trebalo? Tako je bilo...Za njih su svi izbori laki, a najlakše je da na izborima i ne učestvuju", kaže on.

Naveo je da je opozicija odlučila da ide na izbore u Lučanima, jer su, bazirajući se na ranijim rezultatima, verovali u pobedu i očekivali oko 40 odsto glasova.

"Zabezeknuli su se kad su videli da, kad spoljite babe i žabe, levičare i marksiste sa fašistima, to ne ide, da ljudi za to neće da glasaju. Onda se videlo da su dobili devet i po odsto glasova a na drugim mestima (u preostale 3 opštine) nisu učestvovali, jer tamo nisu imali očekivanja da će tamo da pobede", kaže Vučić.

Shvatili su da na narodnoj volji ne mogu da pobede, i da je jedino važno da izvedu na ulicu sve one koji su protiv, pa će možda nešto i da promene.

"Svakli dan na ulici imate poziv da se nešto promeni, na linč ..."

Na pitanje o tome da opozicija kaže da će bojkotovati izbore, ako ih bude, Vucicć kaže da mogu da rade šta hoće, da na to imaju pravo.

Kako kaže, on je drugačiji, i kod njega nema toga da se dođe na kanabe da se smire stvari: "Neću da smirim ništa, radite šta god hocete, kad prekrsiste zakon tad je druga priča.".

"Radite šta god hoćete. Govorite o izbornim uslovima? Birački sistem je jedinstven, centralizovan. Sa lopovima neću da pričam, mogu da traže preko raznih posrednika konatkte i viđenje, šta god, ali ja neću da vidim nijednog od njih", poručuje on.

VUČIĆ: UVREDAMA NEĆE USPETI DA PODELE PRISTOJNU SRBIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas premijerku Ani Brnabić i njenoj partnerki Milici Đurđić na rođenju sina Igora, a onima koji su na to imali uvredljive komentare je poručio da nikada neće uspeti da ga uplaše i podele pristojnu Srbiju.

Vučić je, u Jutarnjem programu TV Prva, poželeo Brnabić i njenoj partnerki da Igor bude zdrav, srećan, pametan i uspešan.

Upitan za negativne komentare, vređanja i ruganje preko društvenih mreža, on je rekao da voditelji žele verovatno da kažu da su ti naši političari, koji su to činili, primitivni, ali da to ne smeju da kažu, jer javnost na društvenim mrežama neće to da prihvati.

Na pitanje o komentaru Sergeja Trifunovića tim povodom, rekao je da je Trifunović "najgori društveni talog te društvene elite".

Predsednik je kazao da nije video uvredljive komentare, ali je konstatovao da su verovatno vređali dete, Anu i Milicu.

„To samo govori o njemu. Njihov problem je što nisam fasciniran njihovim bezobrazlukom i primitivizmom. To je sve ta naša ''moderna elita'', koja će da nas uvede u 21. vek. Čestitam“, konstatovao je on.


VUČIĆ: OSTAVKA? TO SE REŠAVA SAMO NA IZBORIMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće dati ostavku kada mu to traže Đilas i Jeremić i poručio da se to rešava na izborima.

"Pitam vas, koji ste zahtev čuli? Super, Vučiću daj ostavku. To se na izborima rešava. Neću kad to traže Đilas i Jeremić", rekao je Vučić na TV Prva komentarišući proteste na ulicama Beograda.

Vučić je podsetio da je protesta bilo i ranije, 2014. godine i 2017. godine, posle predsedničkih izbora kada je zahtev, iako nije glasno izgovoren, bio da Sašu Jankovića postavi za premijera.

Tada su, kaže, protesti bili mnogo veći i trajali su 120 dana.

"Sećate se šta je bio zahtev posle prededničkih izbora? Da Sašu Jankovića postavim za premijera, samo što to nisu smeli javno da kažu. Imali smo predsedničke izbore pa su rekli da sam ih pokrao i to kada sam dobio 55,1 odsto, a moj protivnik 16 odsto. Onda su odustali od toga da sam pokrao. Sam je (Saša) Radulović rekao - nije Vučić pokrao izbore...", rekao je Vučić.

Istakao je da je od običnih ljudi čuo šta to treba da se popravi, poput jačanja institucija i pravne države, a ne na protestima.

"Sa tim sam saglasan. Treba da se izborimo za nezavisno pravosuđe, a ne da nam bude ovako uništeno, kako su ga oni uništili 2009. godine. Na tome radimo", rekao je Vučić i dodao da nije on taj koji je postavljao sudije i tužioce.

Ponovio je da, za razliku od prethodne vlasti, on nije doveo nijednog novinara i urednika na javni servis.

Gostujući na Prvoj televiziji, Vučić je rekao i da neće da se "ulizuje društvenom talogu" kakav su, kaže, Đilas, Trifunović, Jeremić i Obradović i onima koji vređaju decu i roditelje i sve druge, jer nemaju toliko para da kradu kao što su to radili ranije.

"To im je jedino, sad vide da je Vučić povratio kasu, ima para, pa hajde da krademo još malo... Nema nijednog drugog motiva. Šta ste čuli, koji predlog za Kosovo, za Evropsku uniju, je l ste čuli neki predlog za bilo šta? Osim da je MMF saučesnik u zločinu Aleksandra Vučića, koga je briga koliki je javni dug zemlje. Oni bi javni dug da ostave generacijama koje su pred nama", zaključio je Vučić.