KONAČNA odluka o tome da li će se ići na vanredne parlamentarne izbore ili će oni biti održani u redovnom terminu, na proleće sledeće godine, biće doneta krajem februara, kada bi trebalo da budu održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, planirano je da do okupljanja vrha naprednjaka dođe kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić završi kampanju "Budućnost Srbije", u kojoj obilazi zemlju i razgovara sa građanima.

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je u sredu da će prilikom odlučivanja o mogućim parlamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju promoviše sadašnja vlada.

Pročitajte još - Darko Glišić: Svi u vrhu stranke su za izbore

- Prilikom odluke o izborima svakako neće prelomiti naš lični osećaj da hoćemo da dokažemo da imamo podršku građana Srbije za politiku budućnosti koju promoviše predsednik Vučić, ali i parlament donošenjem dobrih reformskih zakona. Preovladaće interesi Srbije da li je u ovom momentu dobro ponovo izaći na birališta i tražiti poverenje građana - rekla je Gojkovićeva za TV Prva.

Predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Darko Glišić rekao je, u intervjuu za "Novosti", da su svi u vrhu SNS za izbore, a da je jedino predsednik Vučić državne interese stavio iznad stranačkih.