DEO opozicije usvojio je u sredu predlog "Sporazuma sa narodom" od sedam tačaka, u kojem su se obavezali da neće učestvovati na izborima sve dok se ne ispune uslovi za slobodno i pošteno glasanje. Oni su najavili i da će napustiti sve skupštine u kojima su ukinuta demokratska načela.

Po ovom sporazumu, dogovorili su se i da će posle slobodnih i poštenih izbora formirati vladu stručnjaka u kojoj neće biti lidera stranaka, a koja će u roku od godinu dana sprovesti sistematske mere, kako bi se posle toga raspisali novi izbori.

Pročitajte još - Jovanov: Ako opozicija želi izbore, imaće ih

Ovaj sporazum su potpisali osnivači Saveza za Srbiju - Dragan Đilas, Boško Obradović iz Dveri, Zoran Lutovac iz DS, Nebojša Zelenović iz Zajedno za Srbiju, Milan Stamatović iz Zdrave Srbije, Borko Stefanović iz Levice, Vuk Jeremić iz Narodne stranke... Izvan SzS svoj potpis su stavili Zoran Živković iz Nove stranke, Sergej Trifunović iz PSG, Boris Tadić iz SDS, Tatjana Macura iz SMS...

TRAGIKOMIČNI PAMFLET

ČLAN Predsedništva SNS Nebojša Stefanović rekao je u sredu da je Savez za Srbiju, u nedostatku ideja da ponudi originalno rešenje, objavio "politički pamflet tragikomičnog sadržaja", kojim je potvrdio koliko su "neozbiljni i nezreli u svojoj ultimativnoj želji da upravljaju Srbijom":

- Površnost političkog programa koji je SzS do sada iznosio u političkoj kampanji nadmašen je tekstom tzv. Sporazuma sa narodom.