GOTOVO da nema čoveka u Srbiji koji se nije zapitao o čemu su više od 20 minuta razgovarali Putin i Vučić, vozeći se od aerodroma do Novog groblja u čudu od automobila, specijalno izrađenom za ruskog predsednika. A upravo je čuveni "aurus senat", uz nužnu priču o politici i odnosima pojedinih zapadnih sila prema Balkanu i Srbiji, zaokupio pažnju dvojice državnika.

Iako predsednik Vučić ima džentmenski običaj da nikada ne prepričava sadržaj susreta u četiri oka sa stranim kolegama, svojim saradnicima je, kako nam prenose sa Andrićevog venca, ispričao zanimljiv deo razgovora koji se odnosi upravo na Putinovu "tvrđavu" na točkovima.

Pročitajte još - PUTIN ODUŠEVLjEN POSETOM SRBIJI: Zvanični Tviter nalog ruskog predsednika prepun utisaka iz Beograda (FOTO)

- Ovo je jedini automobil u kojem mogu komotno da ispravim noge i da mi glava ne udara u krov - šaljivo je, kako nam prenose naši izvori, prokomentarisao Vučić, kada se smestio pored uvaženog gosta.

Povela se i "muška" priča o snazi motora i performansama vozila koje je otporno na napade iz vazduha, bojne otrove, a može i nekoliko sati da izdrži pod vodom.

- Motor i šasija su ruske proizvodnje, a ima i nemačkih delova - pojasnio je Putin Vučiću, prepričava naš sagovornik.

- Zbog takve kombinacije je to vrhunski automobil - uzvratio je domaćin.

Kada je prvi čovek Srbije upitao ze tržišnu cenu ove automobilske "zveri", ruski lider mu je sa osmehom odgovorio:

- Računajte na ozbiljan popust, ako budete hteli da ga kupite!