NEKOLIKO sati pre sletanja ruskog predsednika Vladimira Putina na tlo našeg glavnog grada, atomosfera na beogradskim ulicama bila je svečana, kao da je državni praznik. Policija je bila na svakom koraku, a gradski prevoz je funkcionisao po uobičajenom režimu, sve do podneva, kada su zatvorene ulice kojima je prošao prvi čovek Rusije.

Reporteri "Novosti" danas pre podne obišli su ključne tačke u Beogradu, po kojima se kretala ruska delegacija. Zastavice trobojke dveju zemalja vijorile su se na banderama svih centralnih gradskih ulica, a na elektronskim bilbordima, osim reklama, naizmenično su se menjale ćirilične poruke zahvalnosti i dobrodošlice Putinu.


PROČITAJTE JOŠ: U STOPU PRATI RUSKOG ŠEFA: Uz Putina i telohranitelj s „čegetom“ (FOTO)

Veliki broj pripadnika bezbednosnih službi pokrio je svaki metar oko Palate "Srbija". Policajci su stajali duž Bulevara Mihajla Pupina, Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove ulice, sve do Groblja oslobodilaca Beograda, sa obe strane ulica bili su raspoređeni na rastojanju od nekoliko metara. Sami ili po dvojica, motrili su na prolaznike, kao i na mali broj automobila koji se tokom prepodneva kretao ovim delovima grada.

Bezbednost je dodatno bilo pojačana i iz vazduha, dronovi su nadletali Novi Beograd, Vračar i deo oko Vukovog spomenika, a snajperisti su bili na krovovima okolnih zgrada.

Kod hotela "Hajat", osim mnogobrojnih policajaca, u nekoliko navrata obezbeđenje je proveravalo vozila. Iz predostrožnosti, bezbednjaci su specijalnim ogledalom kontrolisali da li je išta sumnjivo "spakovano" ispod automobila.

Užurbano prepodne bilo je i kod Hrama Svetog Save na Vračaru, gde su radnici komunalnih službi završavali sređivanje i ulepšavanje platoa. U ranim jutarnjim satima pokupljeno je lišće u parku kod Hrama, fontane su očišćene, a uglancana su vrata i spoljašnjost svetinje.


PROČITAJTE JOŠ: Predsednik o sastanku "u četiri oka": Sa Putinom sam razmotrio gotovo sve teme

BEDžEVI I MAJICE

DOVITLjIVI Beograđani iskoristili su priliku da od jutra zarade neki dinar. Oni su za prodaju pripremili bedževe, majice i zastave sa likom predsednika Rusije.