Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem koji je do danas trebalo da im dostavi dokumentaciju o dosadašnjim susretima i odlukama u tom procesu.

Tim je, prenosi Koha onlajn, od Tačija tražio da dostavi dokumentciju radi izrade platforme koja će, između ostalog, predvideti princip da tokom nastavka dijaloga “nema pregovora o granici i integritetu Kosova”.

Pročitajte još:
Han očekuje odgovor Prištine "ovih dana"


List navodi da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor bili neuspešni.

Tači, navodi Koha, nije ispunio obavezu u vezi sa razmenom informacija i dokumentacije.

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, “državne platforme”, koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

Pročitajte još:
Šalja: Srbija želi deo teritorije u zamenu za priznanje tzv. Kosova

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za Kohu, da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

“Smernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti”, rekao je Arifi.

Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, te da niko, pa ni vlada, ne zna gde se nalazi.