GRAĐANI Kule, Doljevca i Kladova birali su danas lokalnu vlast, a u Lučanima, gde jedino učestvuje opoziciona lista Savez za Srbiju, zabeleženi su ozbiljni incidenti, zbog čega je intervenisala policija, koja je privela muškarca iz Prijepolja.

Incident se desio u naselju Kotraža, na biračkom mestu broj 25, a policijskoj stanici Lučani dvoje građana je prijavilo da je ih prilikom dolaska na glasanje napala nepoznata osoba. Ona je potom identifikovana, i ustanovljeno je da je reč o B. P. (37), saopštio je danas MUP Srbije. O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, koje je naložilo da se osumnjičeni privede tužiocu, a protiv njega će biti podneta krivična prijava.


PROČITAJTE JOŠ: LOKALNI IZBORI: Dragačevci biraju parlament (FOTO)

Srpska napredna stranka saopštila je da su pristalice Saveza za Srbiju u toku prepodneva ometale izborni proces i da je lično Dragan Đilas, jedan od lidera, naredio razbijanje biračkih kutija i uništavanje dela izbornog materijala u opštini Lučani.

- Očigledno je Draganu Đilasu i njegovim siledžijama već sada jasno da čak i na onim biračkim mestima gde su očekivali ubedljivu pobedu, takvog rezultata neće biti - ističe se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Lokalnu vlast bira 90.000 građana

Dodaje se da je incident u Kotraži napravio najbliži saradnik Boška Obradovića Borko Puškić, predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Dveri iz Prijepolja. Zajedno sa 15 batinaša iz Čačka i Prijepolja, saopštava SNS, upao je na biračko mesto, gde je udario vratima i povredio građanku koja je stajala u redu za glasanje, a posle toga je udario i odgurnuo građanina na istom biračkom mestu.

I U KLADOVU NEREGULARNOSTI I U KLADOVU, gde je do 17 sati na birališta izašlo oko 35 odsto građana sa pravom glasa, zabeležene su nepravilnosti, a nestajala je i struja u pojedinim mestima. U SPS su kazali da je primećeno više džipova beogradskih registracija, kao i da je njihov potpredsednik Opštinskog odbora Perica Panković prijavio nepravilnosti na izbornim mestima, zbog čega je dao izjavu u policiji.

Na te događaje reagovao je i Savez za Srbiju, koji je saopštio da su samo sprečavali krađu glasova na biračkom mestu 25 u Kotraži i da nije bilo nasilja.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas predstavnike Republičke izborne komisije da reaguju i, ako treba uz pomoć policije, spreče članove Saveza za Srbiju da prave incidente na lokalnim izborima u Lučanima.

"Predstavnici Saveza za Srbiju, među kojima smo prepoznali ljude iz Dveri, pozivali su naše članove i simpatizere i vršili pritisak na njih da ne glasaju za našu stranku, preteći im i ucenjujuci ih. Osim što su ljude nedozvoljeno zvali da izađu na izbore i glasaju za SZS, usred izborne ćutnje, pravili su incidente i na biračkim mestima i u njihovoj okolini, pokušavajući da utiču na tok glasanja i privole ljude da glasaju za njih, tvrdi se u saopštenju.

Izbore u Lučanima pratilo je više od 200 posmatrača. Posmatračka misija CRTA je na nekoliko biračkih mesta zabeležila nepravilnosti.

VIŠE INCIDENATA, NAJTEŽI U LUČANIMA,DVERI UPALE U POLICIJSKU STANICU

Lokalne izbore u četiri opštine obeležilo je više incidenata, a najteži je zabeležen večeras u Lučanima, kada je lider Dveri Boško Obradović sa grupom partijskih saradnika oko 19.00 sati upao u policijsku stanicu u Guči.