Žitelj sela Dren Vidosav Aleksić izjavio je za naš list da je ovo prvi put da je ovoliki broj jedinica Kfora došao u to mesto na severu Kosmeta.

- Zadesio sam se ovde u trenutku kad je naišla kolona Kfora, u kojoj se nalazilo dvadesetak oklopnih transportera i određeni broj dizalica, utovarivača, kontejnera... i sad su ovde stacionirani. Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava na ovim prostorima. Dolazili su i ranije povremeno, ali nikad sa ovolikim brojem oklopnih vozila, kazao je Aleksić za “Novosti”.

Pročitajte još - DRAMA NA KOSMETU: Velika kolona vozila Kfora ušla na sever; Kfor: Reč je o redovnoj vežbi (FOTO / VIDEO)


On je istakao da vojnici nisu objasnili meštanima zašto su baš na to mesto došli.

- Sad je jedan komšija razgovarao sa njima, ovo je deo mađarskog kontigenta Kfora, ne znaju ni oni šta se dešava, samo su dobili naređenje da se stacioniraju na ovom području.

Meštanin Drena kazao je da su žitelji tog mesta uznemireni zbog dolaska Kfora.

- Mi smo uznemireni dolaskom vojnika, u blizini je moj servis za tehnički pregled, preko puta je restoran mojih rođaka, i s obzirom na celokupnu situaciju od kako su uvedene takse, ne znamo šta možemo da očekujemo. Najavljeno je za sutra usvajanje zakona o formiranju vojske Kosova, tako da ljudi strahuju, ne znaju gde će, na koju stranu, i šta se sve dešava, objasnio je Aleksić.