Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi nove mere Prištine mogle da budu varnica koja bi ceo region gurnula u provaliju i apelovao na međunarodnu zajednicu i Albance da to razumeju.

Pročitajte još:SAD NAORUŽAVAJU PRIŠTINU: Na Kosovo stigla oklopna vozila

Đurić je rekao i da naoružavanje Prištine nije nešto na šta može da gleda sa blagonaklonošću i simpatijama.

“Sada nam treba deeskalacija, ne nove vojske na Kosovu i još oružja na buretu baruta, a još manje nove varnice koje bi mogle da gurnu ceo region u provaliju”, rekao je Đurić.

Pročitajte još:Haradinaj Srbima sad ukida i plate?!

On je naveo da bi nove mere Prištine mogle da budu ta varnica i da je zato sada vreme za apel na razum u međunarodnoj zajednici i među Albancima na KiM. Đurić je rekao da su mere Prištine neprijateljske, da su uperene protiv mira i stabilnosti, a da Srbija žele mir i saradnju između Srba i Albanaca.

“Sve što smo radili u prethodnom periodu imalo je za cilj da normalizuje stanje na KiM, ali neko želi nenormalno stanje”, rekao je Đurić.

Đurić je Srbima na KiM poručio da će Srbija biti uz njih, da će im omogućiti da ostanu tamo i da niko ne treba da se igra sa njihovom budućnošću i bezbednošću.

ĐURIĆ: TZV. "KOSOVO" - CRNA RUPA LjUDSKIH PRAVA


Na Međunarodni dan ljudskih prava ukazujem na to da je takozvano Kosovo "crna rupa" u kojoj ne važe osnovna ljudska prava Srba, Albanaca i drugih zajednica u oblasti ekonomije, politike, slobodnog protoka roba ljudi i kapitala, izjavio je danas direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Teritorija na kojoj postoje politički zatvorenici, desetine hiljada kuća i stanova i hiljade hektara zemlje nalazi se u stanju protivpravne uzurpacije i čiji predstavnici prete sopstvenim građanima i narodima i državama u okruženju, nikada neće postati deo međunarodne zajednice", rekao je Đurić Tanjugu.

On je, takođe, pozivao borce za ljudska prava u Srbiji i širom sveta da podignu svoj glas i na Dan ljudskih prava kazu NE daljem obespravljivanju i ugnjetavanju Srba, Goranaca, Bošnjaka i Roma na KiM.